Šā gada augustā ar singlu "The Great Firewall Of China" debitēja jauns pašmāju duets "Perestroika" - Rūdolfs Ozols un Otomārs Krišjānis. Šoruden abi mūziķi laiduši klajā otro singlu "Soviet Union Playboy" un publicējuši tā videoklipu

Kā raksta dueta dalībnieki, "Soviet Union Playboy" atspoguļo parādību, kura "informācijas laikmetā attīstās līdz ar mūsu vēlmēm atgriezties pie vienkāršākas un mazāk piesātinātas realitātes."

"Mēs ģenerējam mākslīgu nostalģiju par laiku, kuru paši neesam pieredzējuši. Interneta greizajos spoguļos mēs iegūstam savus estētiskos priekšstatus par pagātni, kuras skarbos aspektus mēs noslīpējam līdz paliek tikai glītas aprises, kurās ietērpjam savu bezgaumīgo un naivo identitāti. Videoklipā tiek atainoti tēli, kas dzīvo šādā nostaļģijā, pielīdzinādami realitāti tai galīgi neatbilstošām klišejām," raksta dueta "Perestroika" dalībnieki.

Vienlaikus ar singla publicēšanu, pie skatītājiem nonācis arī tā videoklips, kura tapšanā piedalijās Alberts Levics, kurš pildīja operatora, režisora un producenta funkcijas.

Kā informē dueta dalībnieki, "Soviet Union Playboy" ir otrais singls no 2021. gada pirmajā pusē gaidāmā albuma.

Abi mūziķi skaidro arī duetam izvēlēto nosaukumu: "Perestroika (krievu: перестройка — "pārbūve") ir mūsdienu interpretācija reformai, kura sasniegusi kritisko masu, kļuva nekontrolējama gadsimtu mijā, ko raksturoja sabiedrības pāreja no represīvu sistēmu kontroles uz neierobežotu pašnoteikšanos. Šis ir muzikāls projekts divu cilvēku izpildījumā - divu pretstatu sadarbībā, kas līdzsvaro realitāti ar tās tiešsaistes spoguļattēlu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!