Šī gada novembrī deju skolas "Dzirnas" vecākās klases audzēkņi kopā ar pedagogiem un horeogrāfiem Kasparu Braunu un Dagmāru Bārbali izveidojuši īpašu videoklipu – "Čigāns saka čigānam".

Kā raksta Dagmāra Bārbale, kopš oktobra vidus, kad tika aizliegtas klātienes deju nodarbības, "dzirnieši" nav laiku veltīgi tērējuši, bet rūpīgi turpinājuši strādāt attālināti, izmantojot "Zoom" aplikāciju. Tā, attālinātu mēģinājumu procesā un filmējot dejotājus pa vienam, tapis jauns ziemas saulgriežu laika video "Čigāns saka čigānam".

"Gatavošanās filmēšanai un pati filmēšana bija īpaši aizraujošs process, jo vēlreiz pārliecinājāmies, ka strādājot arī šādos apstākļos, varam radīt brīnišķīgas un neordināras lietas," tā par video tapšanu saka Dagmāra Bārbale.

Video klipa filmēšana notikusi deju skolas "Dzirnas" telpās, iekārtojot vienu no plašajiem deju skolas gaiteņiem par kino studiju – tika aptumšoti logi, ieklāta baleta grīda, izvietoti augi un profesionāla gaismu tehnika.

"Ļoti īpašs bija mirklis, kad dejotāji pa vienam, sev norādītajā laikā ieradās uz filmēšanu – tērpos, grimā, ar pārsteidzošu atbildības sajūtu un redzamu satraukumu. Mums bija ļoti interesanti vērot, cik labi jaunieši bija apguvuši dejas kustības, jo darbojoties ar dejotājiem tiešsaistē, ir daudz grūtāk izstrādāt sīkās nianses, kas svarīgas dejas izpildījuma kvalitātei," filmēšanas norisi komentē Dagmāra Bārbale, "Tomēr drīz vien pārliecinājāmies – tik tiešām – ieguldītais darbs ir nesis augļus".

Kaspars Brauns piebilst: "Bija saviļņojoši redzēt, cik ikvienam – mums skolotājiem un, galvenokārt, dejotājiem bija svarīgi atgriezties deju zālē. Šoreiz gan stingri pieturoties pie ierobežojumiem. Šī projekta galvenie varoņi ir "dzirnieši", kuri tā tapšanas laikā ar īpašu degsmi, atbildības sajūtu, kvalitāti un izcilību parādīja, cik daudz viņiem nozīmē dejot un būt līdzās!"

"Deju skolā "Dzirnas" Ziemassvētki vienmēr ir bijuši īpaši svētki. Tie vienmēr tiek svinēti ar deju izrādēm vai koncertiem, pulcējot visus "dzirniešus" un viņu tuviniekus. Tas ir latviskums un ģimeniskums, kas caurstrāvo ikvienu "Dzirnu" Ziemassvētku pasākumu. Tomēr šogad šie svētki būs citādāki, tāpēc arī nebaidāmies piedāvāt šo pavisam citādo video projektu," raksta kolektīva vadītāji.

Video izmantota grupas "Tautumeitas" izpildītā dziesma "Čigāns saka čigānam". Horeogrāfija – Kaspars Brauns un Dagmāra Bārbale, video režija un pēcapstrāde – Dagmāra Bārbale, Kaspars Bārbals, krāsu korekcija – Reinis Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!