Pašmāju elektroniskās mūzikas mākslinieks Kashuks publicējis jaunu videoklipu savam skaņdarbam "Obscurity". Tā pirmizrāde, kā arī Kashuka piektā studijas albuma pirmatskaņojums dzīvajā performancē, norisinājās Tallinas ielas kvartāla "Street Food" angārā.

Pasākumā ar Kashuku uz skatuves kāpa apvienības "Pragaii" dalībnieks Aleksis Luriņš, repere VIŅA, ansis, Kristīne Pāže, kā arī paša Kashuka jaunākā māsa Anna Marija Kubecka, kas albuma skaņdarbos iespēlējusi klarneti.

Mūzikas klips skaņdarbam "Obscurity" ir veidots sadarbībā ar "Policy Productions" producēšanas kompāniju un režisoru Tomu Upīti. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka klipa veidošanai māksliniekiem nebija budžeta, kas padara gala iznākumu īpaši iespaidīgu.

Klipa režisors Toms Upītis stāsta: "Klipa veidošanas ideja atnāca negaidot. Kā jau kvēlākajiem faniem pienākas, turpu šurpu klausoties albumu, viena no dziesmām iekrita prātā uz palikšanu. Kāds zīmīgs notikums agrā brīvdienu rītā visu salika pa plauktiņiem, kad pats mūziķis naksnīgajos lokālos bija nonācis līdz pavisam zemam emocionālās stabilitātes līmenim – tā arī bija dzirkstele, kas saslēdza idejas konceptu. Vizualizācija savā būtībā ir stāsts par seno parunu, ka nekas labs nenotiek pēc diviem naktī un veidu kā mēs meistarīgi atrodam aizvien jaunus veidus kā darīt sev pāri, aizmirstot par tiem, kam mēs patiesi esam svarīgi. Tieši tādēļ vēlējos, lai klipa galvenie varoņi ir pats Kashuks un viņa māsas, kas kā nepagurstošas marmora statujas palīdz savam brālim noturēties uz pekām. Šis klips ir veltījums Kashukam, viņa ģimenei un visiem tiem, kas jelkad ir iedomājušies par dzīves karuseļa apstādināšanu. Nekas nekad nav tik slikti, cik tas sākotnēji varētu šķist."

Klipa lielākais izaicinājums bija filmēšana zem ūdens, atzīst "Policy Productions" pārstāvis. Spītējot neesošajam budžetam, ar Latvijas lielākā kino tehnikas sagādnieka "Arkogints" nesavtīgo palīdzību komandai izdevās iegremdēt 25 kilogramus smagu tehniku piecus metrus zem ūdens un uzņemt īpaši iespaidīgus kadrus. Klipa tapšanas process tika iemūžināts nelielā filmā, kas bija apskatāma pasākuma dienā uz lielā ekrāna un drīzumā tiks publicēta tīmeklī.

Kā teica pats mākslinieks pēc lielā prezentācijas pasākuma: "Vēl aizvien nespēju aptvert, kas notika. Jūs mani pacēlāt tik augstu, ka pēc koncerta nespēju aizmigt vēl pusotru stundu. Un pamostoties sajutu tiešām gaišu noskaņu. Paldies vēlreiz visiem, kuri ieradās!"

Kashuka piektais studijas albums "Lost Echo" tiek raksturots kā elektronisks sajūtu ceļojums, kas veidots, izmantojot dažādus analogos sintezatorus un kontrolierus, padarot katru skaņu vienreizēju. Šis albums vēl īpašāks ir tā dēļ, ka pirmo reiz tajā dzirdama paša mūziķa balss. Mākslinieka daiļrade ir pazīstama ar savu atmosferisko skanējumu, kas robežojas no ambienta melodiskuma līdz "dulliem deju plača grāvējiem". Kashuks ir divkārtējs "Zelta mikrofona" laureāts.

Pats mūziķis teic, ka mierā nesēdēs. Jau tagad aktīvi strādā pie nākamās relīzes un dažādiem jauniem pārsteigumiem sadarbībā ar citiem pašmāju māksliniekiem.

Albums "Lost Echo" ir pieejams visās populārākajās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!