Aizvadītajā nedēļas nogalē, tiešsaitē varēja vērot Berlīnes mūzikas festivālu "PopKultuur", kurā tika pirmizrādīti īpaši gatavoti darbi pēc festivāla mākslinieciskās komandas pasūtījuma. Viens no tiem bija arī latviešu dziedātājas Evijas Vēberes jaunākais video dziesmai "Vienardzis".

Vēl tagad festivāla trīs raidījumus var noskatīties "Youtube" kanālā ar jaunāko mūziku no Noga Erez, JOJO ABOT, "Eat Lipstick", "Mueran Humanos", Jessy Lanza un arī Evijas Vēberes.

Festivālā, Evija pirmatskaņoja, sevis komponētu un producētu dziesmu "Vienradzis". Kā raksta pati dziesmas autore, tai radīts iztēli kairinošs videoklips, kurā "īsts ar neīstu dzīvo kopā". Video režisors, Sandijs Ruļuks.

"Man jau sen gribējās ar Eviju pastrāadāt kopā, jo viņas mūzika, man šķiet, ka ir no citas planētas. Tas, savukārt, ļāva arī vizuāli aiziet fantastiskas vides virzienā, kam 3D ir ļoti pateicīgs medijs. Man ļoti paveicies, ka Evija pilnībā uzticās un ar viņu ir viegli strādāt. Vienīgā viņas prasība sākumā bija – varētu kaut kas būt rozā krāsā," stāsta Sandijs Ruļuks.

"Strādājot pie dziesmas zināju, ka vēlos vizuāli to parādīt caur kustību.Tik tagad apjaušu, ka kustība videoklipā ir vienīgā saikne ar realitāti. Bet cik tā spēcīga! Virtuālajā pasaulē varu būt ezis, diegs vai ceļmallapa, bet caur savu ķermeņa valodu es atpazīstu sevi. Sandija ideja radīt uz neīstenības sliekšņa sēdošu pasauli, mani ļoti aizrāva un viņa spēja ar vērienu doties nezināmajā, iedvesmoja. Horeogrāfiju veidoju kopā ar brīnišķīgu dejotāju Janu Jacuku, kura arī jūt, vai mākslas darbā – dziesmā vai gleznā, ir atstāta vieta kur pieredzēt sevi. Esmu pateicīga "PopKultuur" radošai komandai par uzticību un iespēju radīt šo darbu," komentē Evija.

Dziesmas un video radošo komandu veido režisors Sandijs Ruļuks, 3D mākslinieks Emīls Geršinskis-Ješinskis, kustība Jana Jacuka un Evija Vēbere, kustību filmēja un editēja Alvis Misjuns, dziesmu komponēja un producēja Evija Vēbere, miksēja Gatis Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!