Pašmāju klasiskās mūzikas huligāni "Dagamba" 8. martā izplatījuši savu sveicienu Starptautiskajā sieviešu dienā. Grupas kungi dāmas sveic ar savdabīgu Ludviga van Bēthovena "Für Elise" versiju.

"Pasaule top labāka, jo tajā ir sievietes. Mātes, māsas, draudzenes, mīļākās un sievas…, nav svarīgi kādu lomu viņas spēlē, sievietes piešķir jēgu mūsu eksistencei un ienes mūsu dzīvēs mīlestību," teikts grupas apsveikumā "Facebook"

Video filmēts mūzika namā "Daile". Video – Dace Pūce, audio – Agnese Zelča.

Grupu "Dagamba" 2011. gadā izveidoja latviešu čellists Valters Pūce, kuram pievienojās viņa bērnības draugs Antons Trocjuks (čells), sākotnēji esot grupai divu mūziķu sastāvā. "Dagamba" kaislīgā mīlestība pret mūziku piesaistīja irāņu perkusionistu Hamidreza Rahbaralamu un lietuviešu pianistu Daini Teni, kā arī grupas jauno dalībnieku – bundzinieku Artūru Jermaku. Šobrīd grupas sastāvs ir internacionāls, apvienojot piecus dažādu nāciju mūziķus."Dagamba" aizraujošie muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi, sākot ar Bēthovenu un beidot ar "U2", apvieno mūziku no visas pasaules – roks, pops un klasiskā mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!