Grupai "DJ Krankenwagen" ir grūtības akceptēt realitāti. Tās dalībnieki uzskata, ka vasara vēl nav beigusies, un piedāvā noskatīties "DJ Krankenwgen" vasaras hita "Tumaninē" videoklipu. Videoklipā redzamie attēli ir veidoti izmantojot mākslīgo intelektu un sekojot dziesmas teksta saturam.

Ieskatoties vizuālajā materiālā, iespējams saskatīt mākslīgā intelekta piedāvātu dziesmas paralēlo stāstu, norāda grupas mūziķi.

Dziesma "Tumaninē" stāsta par modernajām tehnoloģijām, mentālo veselību un emocionālo karuseli, kuru piedzīvo iemīlējies cilvēks - karuseļa virpulī izrādās, ka jūtas, iespējams, ir vienpusējas.

Videoklips ir grupas basģitārista Toma Gaļinauska debija režijā. Viņš apguvis jauno mākslīgā intelekta attēlu radīšana tehniku. Montāžas asistents - Linards Kalniņš.

Dziesmas autori ir dakteris Mārtiņš Ennītis un Austrālijas latviešu grupas "Ļembasts" mūziķis Andris Klauss, soliste - Renāte Kalniņa, pie bungām Rinalds Maksimovs. Ieraksts veikts Jāņa Kalvāna vadībā studijā "Gateris".

Grupa "DJ Krankenwagen" izjūt īpašu cieņu pret latviešu kultūras mantojumu, vācu industriālo mūziku, kā arī pret veselības sistēmas darbiniekiem visā pasaulē. Grupas "DJ Krankenwagen" dalībnieki rada savu mūziku no sirds un pārējiem orgāniem, vēsta mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!