Mūzikas grupas "Svīres" dalībnieces nodod klausītājiem savu ilgi loloto projektu - pirmo videoklipu dziesmai "Kalnā balta ieva zieda", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Šis ir pirmais singls no gada nogalē gaidāmā albuma. Video veidots sadarbībā ar režisori Laini Puķīti-Olmani un operatoru, montāžas režisoru Rihardu Olmani.

Kā raksta grupas dalībnieces, video tapis pavasarī un to caurstrāvo Latvijas dabas skaistums un latviešu tautas mūzikas krāšņums tikai grupai piemītošā balsu un flautu dzidrumā.

Grupa "Svīres" dibināta 2015. gadā. To veido trīs profesionālas flautistes – Madara Behmane, Santa Grigorjeva un Zane Jurēvica. Nosaukums "Svīres" radies par godu vieniem no izveicīgākajiem un ātrākajiem putniem Latvijā. Savā daiļradē grupas dalībnieces izmanto akadēmiskās mūzikas zināšanas un pieredzi, lai veidotu krāšņas un nedzirdētas tautas mūzikas apdares, izmantojot laikmetīgās flautas spēles tehnikas un balss plašās iespējas.

Flautas spēle ir bijusi mūziķu aizraušanās daudzu gadu garumā, tāpēc debijas albumā tiks izcelta flautu, dažādu stabuļu un balsu sintēze. "Svīres" ir multiinstrumentāla grupa, kuras dalībnieces brīvi pārvalda un koncertos spēlē vairākus mūzikas instrumentus – mandolīnu, kokli, ģitāru, ukuleli un sitamos instrumentus. Līdztekus tautasdziesmu apdarēm "Svīres" raksta arī oriģinālmūziku. Šobrīd grupa sadarbojas ar Danču krātuvi, TDA Ogre kolektīvu un iesaistās "Baltfolk" kustībā Latvijā un programmā "Latvijas skolas soma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!