Ģitārists Gints Smukais radījis jaunu versiju Imanta Kalniņa kompozīcijai "Apvij rokas", kas ir iekļauta viņa pirmajā albumā "Flourish", un tagad klausītāju vērtējumam nodod arī dziesmas video, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

"Dziesmas "Apvij rokas" aranžējums tapa 2018. gada sākumā, kad man dzīvē sākās izaicinošs, bet reizē arī skaists periods, kurā mana dzīve savijās ar cilvēkiem, kas pārvērta manu dzīvi un attieksmi pret to tieši tik skanīgā melodijā kāda ir "Apvij rokas". To pārmaiņu laiku, kad sākas divu cilvēku dzīves ceļu caurvīšanās, arī es ar šo dziesmu esmu vēlējies nodot ikvienam, daloties ar šo melodiju. Tagad vēl vizuāli ietērpusi manu sajūtu saviļņojošā veidolā ir video māksliniece Marija Migliniece," stāsta Gints Smukais.

"Arī no manas puses mūzikas video ir kā "kaverversija" savulaik tapušajam oriģināldziesmas video. Aranžējuma vizuālajā atspoguļojumā vēlējos radīt vieglu domu lidojumu, par ko kļuva rudens sakritušo lapu aleja Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā savienojumā ar Ginta ģitārspēli un Raita Lapāna māksliniecisko redzējumu caur kameras objektīvu. Tā tapa mūsu jutekliskais kopdarbs," atklāj video māksliniece.

Skaņdarbs "Apvij rokas" ir viens no 11 oriģinālskaņdarbiem, kas iekļauts albumā "Flourish". Albums tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta Mikrofons 2018. kategorijā "Debija".

Pēc sava albuma atklāšanas Gints devās uz ASV pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā Ģitāras "Fingerstyle" disciplīnā, kas norisinājās Kanzasā (ASV), festivālā "Walnut Valley Festival". Starp vairāk nekā 40 dalībvalstu karogiem tagad konkursa norises vietā plīvoja arī Latvijas karogs. Arī 2019. gadā ģitārists dosies uz festivālu, lai nu jau cīnītos par iekļūšanu fināla pieciniekā kopā ar pasaules labākajiem "Fingerstyle" ģitāristiem. Ģitārists savas muzikālās gaitas turpina ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā, aktīvi strādājot pie sava otrā solo albuma, ar kuru plāno iepazīstināt visus jau šī gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!