Foto: Aiga Rēdmane
Piektdien, 12. jūnijā, kopdziedāšanas kustības "ChoirUp" "Facebook" vietnē pirmizrādi piedzīvoja grupas "Instrumenti" dziesmas "Pilnīgi viens" pirmatskaņojums, kurā grupas dalībnieki dzied kopā ar vairāk nekā 200 cilvēku lielu kopkori.

Kā raksta "ChoirUp" pārstāvji, video tapis ārkārtējās situācijas laikā un kora kopā sanākšana notika virtuāli. Dziedājumā piedalījās vairāk nekā 200 dziedātāju, turklāt ne tikai no Latvijas, bet arī no ārzemēm. Kopkori diriģēja jaunā kordiriģente Nora Žeigure.

Kā sacīja "ChoirUp" dibinātāji Laura Valtere un Ernests Jenavs: "Pat tad, kad esam pilnīgi vieni, varam būt kopā – ciešāk un skanīgāk nekā jebkad!

Paldies grupai "Instrumenti" – Reinim Sējānam un Jānim Šipkēvicam – par iespēju piedalīties šajā piedzīvojumā kopā ar jums! Un milzīgs paldies un apbrīna mūsu neatlaidīgajiem video un audio speciālistiem Emīlam Smiļģim un Viesturam Marnauzam, kuri dienām ilgi pa bildei un pa balsij līmēja visu kopā, lai radītu šo meistardarbu."

"ChoirUp" ir kopdziedāšanas kustība, kas dibināta 2018. gadā rudenī pēc simtgades Dziesmu un deju svētkiem. "ChoirUp" mērķis ir apvienot ikvienu dziedāt gribētāju neatkarīgi no savām vokālajām dotībām vai līdzšinējo dziedāšanas pieredzi. "ChoirUp" ir pasākumu cikls, kas reizi divos mēnešos notiek kādā Rīgas krogā vai laukumā un profesionāla diriģenta vadībā apgūst kādu populāru dziesmu. Kopdarbs tiek nofilmēts un video ielikts "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!