Foto: Kadrs no video

Pašmāju hip hop mākslinieks Kurts piedāvā noskatīties video versiju februārī klajā nākušajam singlam "Pirms rītausmas" no topošā solo albuma "Pilsētas leģendas 3. noslēgums".

Sava atgriešanās skaņdarba vizualizāciju Kurts uzticējis veidot hip hop aprindās labi zināmajam video meistaram Tomam Ringam, kurš ekranizējis daudzu Latvijā zināmu hip hop mākslinieku muzikālos projektus. Režisors klipā iedzīvinājis Kurta pārdomas un eksistenciālās vīzijas, mazliet sirreālisma piešķirot ar gaismas spēlēm, kas dominē visa video garumā. Muzikālā stāsta tehnisko atbalstu nodrošinājusi kompānija "Master Foto".

"Video esam veidojuši kā filozofisku monologu, kas saglabā dziesmas autentisko noskaņu - tajā atmiņu uzplaiksnījumi un abstrakti tēli mijās ar realitāti. Viss videoklips ir kā pāris acumirkļi - mirklis no viena teikuma līdz otram ir viens brīdis, kas aizved pie cita - dzīvē," stāsta Kurts.

Vērīgākie skatītāji Kurta klipā pamanīs arī vairāku Latvijā populāru hip hop izpildītāju tēlus – video tapšanā piedalījies Ozols, Dairis, Džuzepe, kā arī savulaik plašāku atpazīstamību guvušās hip hop apvienības "Atsitiens" dalībnieks Ashaiz. "Laikā, kad ieturēju pauzi savā muzikālajā darbībā, secināju, ka, dienām ritot, mazinās to līdzcilvēku skaits, kuri ir man blakus. Tādēļ šajā dziesmas video, kas iznācis pēc vairāku gadu pauzes, man bija svarīgi parādīt tos cilvēkus, kuri mani vienmēr ir atbalstījuši," atzīst Kurts.

Skaņdarbs "Pirms rītausmas" ir pirmais singls no Kurta otrā solo albuma "Pilsētas leģendas 3. noslēgums". Singls tapis sadarbojoties ar pašmāju mūzikas producentu Edgaru Viļumu un tajā izskan hip hop mākslinieka pārdomas par līdzšinējās muzikālās karjeras ēnas pusēm un mūzikas lomu viņa dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!