Lietuvas multiinstrumentālists Sauļus Petreiķis publicējis jaunu minialbumu "Live at Tamsta 2020". Ar tajā iekļautajām dziesmām mūziķis sūta sveicienus Latvijai globālās pandēmijas laikā.

"Šobrīd ļoti daudz domājam par brāļiem latviešiem. Esam noilgojušies ne tikai pēc jūsu skaistās dabas un siltajiem cilvēkiem, bet arī pēc muzikālajiem projektiem ar latviešu mūziķiem. Jau vairākus gadus draudzēja-mies un radām kopdarbus ar koklētāju Laimu Jansoni. Esmu pateicīgs liktenim, ka mums ir tik muzikāli kai-miņi. Manuprāt, šajā sarežģītajā laikā mums ir vēl vairāk jāturas kopā un jāpalīdz vienam otram. Aicinu šo laiku izmantot jēgpilni un atrast pašu un citu radīto mūziku. Šodien gribu jums atrādīt mūsu jaunākos skaņ-darbus, kas apvieno senbaltu un skandināvu leģendas," raksta Petreiķis.

Viņa izveidotais pasaules mūzikas orķestris "Saulius Petreikis World Orchestra" piedāvā četrus skaņdarbus minialbumā (EP) "Live at Tamsta 2020".

Visi albuma skaņdarbi ir dzīvais ieraksts no kluba "Tamsta" (Viļņā). EP "Live at Tamsta 2020" nāks klajā tikai digitāli – visas četras kompozīcijas klausītājiem būs pieejamas mūzikas straumēšanas platformās.

"Šoreiz mainās ne tikai albuma formāts, bet arī Petreiķa mūzikas stils: viņa jaunrade, kas agrāk bija ļoti krā-saina un noskaņas pilna, sāk iegūt briedumu, nopietnību, pat zināmu askētiskuma nokrāsu: formas kļūst sarežģītākas, orķestrēšana – smalkāka, bet melodijas – meditatīvākas. Tomēr iedvesmas avoti paliek tie paši – izpildītājs, kurš savulaik iemīļojis baltu un ķeltu folkloru, ar to aizraujas joprojām, tikai šoreiz Sauļus koncentrējas uz dziļākiem slāņiem – leģendām un mītiem, ko viņš atspoguļo ne tikai sev raksturīgās intonā-cijās, bet arī metamuzikālos parametros, tāpēc viņa mūzikas valoda kļūst dižena, atmosfēriska un pat kine-matogrāfiska," raksta mūziķa pārstāvji.

Sauļus Petreiķis ir lietuviešu multinstrumentālists, kura daiļradē sastopas pasaules mūzika, folks un džeza elementi. Mūziķis vairākkārt uzstājies Latvijā un sadarbojies ar latviešu mūziķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!