Reperi Ozols un rolands čē ir sagatavojuši jaunu video dziesmai "1000 km". Kā informē mūziķi, dziesma ir no albuma " Y A U D A", kas tika izdots 2020. gada 17. augustā.

Dziesmas pavadījums veidots kopā ar Helmutu Šteinu no "Katapullt" un Niklāvu. Pie kopējās skaņas strādāja Arnis Račinskis un Andis Ansons.

Dziesma "1000 km" sastāv no divām daļām, kas kopējā kontekstā iedod jaunu enerģiju gan video klipam, gan arī pašai kompozīcijai. Šāds paņēmiens angļu valodā tiek saukt par "beat switch", raksta mūziķi.

Video klips veidots sadarbībā ar "371 production" asistējot Valtam Bergmanim un Kristeram Hertmanim.

"Albums ir audio stāsts par šī ieraksta galveno varoni Nikiju Yaudu, kas mēģina atgriezties iepriekšējā dzīvē, un atgūt nozaudēto. Dziesma "1000 km" ir sava veida emocionāla cīņa, kurā Nikijam ir jāpārvar pašam sevi un jātiek galā ar saviem dēmoniem," par dziesmu stāsta Ozols.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hip-hopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā, bet solokarjeru –jaunās tūkstošgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000.), pēc kura sekoja albums "Cieņa un mīlestība" (2001.), "Augstāk, Tālāk, Stiprāk" (2002.), "Dūzis" (2003.) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē". Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumu "Cieņa un mīlestība", kā arī "Augstāk, Tālāk, Stiprāk". Ozols saņēmis piecas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!