Leģendarā dziedātāja Patija Smita pagājušajā nedēļas nogalē bija īpašā viešņa Nobela prēmijas ceremonijā, kur godināja šā gada laureātu literatūrā, savu laikabiedru Bobu Dilanu, dziedot viņa dziesmu "A Hard Rain's A-Gonna Fall". Tomēr pieredzējusi mūziķe bija tik saviļņota un satraukusies, ka viņa divas reizes aizmirsa dziesmas tekstu un pārrāva dziesmas plūstošo skanējumu.

Pirmo reizi misēklis gadījās otrā pantiņa laikā un dziedātāja grezni tērptajai publikai atvainojas, atzinās, ka ir ļoti sanervozējusies un lūdza pavadošos mūziķus turpināt.

Arī trešajā pantiņā Smita mazliet sajauca tekstu, tomēr dziesma netika pārtraukta.

Pēc īpaši emocionālā dziesmas noslēguma, Patija Smita saņēma vētrainos applausus gan no Zviedrijas karaliskās ģimenes, gan citām prominencēm.

Jāpiebilst, ka pats balvas saņēmējs – Bobs Dilans – uz ceremoniju neieradās.

Leģendārais mūziķis visas savas radošās karjeras laikā pret dažādiem apbalvojumiem ir izturējies rezervēti.

2000. gadā Dilans neieradās uz "Oskara" balvas ceremoniju, kad saņēma zeltīto statueti par labāko oriģināldziesmu "Things Have Changed" filmai "Wonder Boys". Tā vietā viņš pateicās ar video starpniecību no Austrālijas.

2007. gadā mūziķis neapmeklēja Spānijas kroņprinča rīkoto ceremoniju, lai saņemtu Astūrijas prinča balvu.

Savukārt 2010. gadā viņam tika piešķirta ASV Baltā nama Nacionālā medaļa mākslas jomā. Kad Dilans tika pierunāts apbalvojumu pieņemt un muzicēt ASV prezidenta rezidencē, viņš uzstājās, tad piecēlās un aizgāja, izvairoties no svinīgās balvas pasniegšanas un kopīgas fotografēšanās ar Baraku Obamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!