Reperis Edavārdi laidis klajā jaunu singlu un video "Spoki". Dziesma tapusi kopā ar kolēģi no repa supergrupas "Singapūras satīns" – Su$hi Takeøut. Jaunās dziesmas klips ir tapis Brasas cietumā sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi.

Kā stāsta mūziķa pārstāvji, par spīti tam, dziesma nav par skarbo dzīves realitāti ielās vai par noziedzīgiem darījumiem, bet par krietni neikdienišķāku – spokiem.

"Ideja radās kā komentārs pēc seriāla "American Horror Story" noskatīšanās – kāpēc cilvēkam būtu nepieciešams uzturēt jebkāda veida attiecības ar spokiem, kuri stāv uz vietas un ir pagājušu laiku atbalss. Protams, nav ilgi jādomā, lai saprastu, ka draudzēšanās ar spokiem strādā arī kā metafora cilvēku attiecībām ar pagātni. Jāsaka paldies Artūram Krūmiņam, kurš nāca klajā ar ideju videoklipam, kuras dēļ arī dziesma tika pabeigta, kā arī Su$hi Takeøut par piedziedājumu, kas perfekti "sasēja" kopā abus pantus. Daudz pateicības arī Valsts ieslodzījumu vietu pārvaldei, kura ļāva izmantot Brasas cietuma pamestās telpas, lai radītu šo klipu," video komentē Edavārdi.

Klipa autors un operators ir Artūrs Krūmiņš; producente Maija Kuzņecova. Par dziesmas pavadījumu ir parūpējies latviešu bītmeikeris NiklāvZ (Niklāvs Sekačs), kurš vietējā scēnā aktīvi sadarbojas ar Ozolu un citiem izpildītājiem. Pie singla skaņas apstrādes strādāja rolands če.

Mūziķa komanda saka īpašu paldies par aktīvu iesaistīšanos klipa filmēšanā un tehnisko atbalstu Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvei Aijai Fedorovai.

Jaunais singls ir pieejams visos straumēšanas servisos un ir paredzēts atskaņošanai maksimālā skaļumā. Saistībā ar karantīnu, kas ir noteikta Covid-19 pandēmijas laikā, visi pavasarī paredzētie koncerti ir pārcelti uz rudeni. Lielkoncerts "Hanzas peronā" ar "Very Cool People", Kristīni Prauliņu un ansi ir pārcelts uz 14. oktobri. "Izlaušanās" turnejas papildkoncerts Talsos optimistiski pārcelts uz 25. aprīli, savukārt koncerts Rīgā pagaidām ir vēl joprojām ieplānots 14. maijā.

"Republikas tūres" koncerti ir pārcelti uz šī gada septembri: 5. septembris Ventspils, 12. septembris Jelgava, 19. septembris Madona un 26. septembris Liepāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!