Rokgrupa "Harta" laidusi klajā jaunu singlu "Rāmais prāts" un tā videoklipu, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

"Gadās, ka otrs cilvēks nemaz nav tāds, kā mēs viņu savās galvās esam iedomājušies. Ko darīt, ja sirdi ir aizķēris paša galvā uzburts tēls?" tā par dziesmu stāsta grupas dalībnieki.

Jaunā singla mūzikas autors ir grupas bundzinieks Roberts, vārdu autors Kārlis, dizaina autors Toms, bet producēšanas pienākumus uzņēmās Rolands un Matīss, kurš arī miksēja un māsterēja dziesmu savā mājas studijā. Bungu ieraksts veikts pie Kārļa Šteinmaņa "KS Records" telpās, Jelgavā. Klipu filmēja un montēja Artūrs Krūmiņš, meiteni klipā attēlo Ieva Kuzma, bet par grimu parūpējās Gundega Bārzdaine. "Ļoti paveicies, ka varam lielu daļu darba izdarīt paši, pieaicinot labus draugus, kas piesedz tukšās zonas," uzskata grupa.

Grupa "Harta" dibināta 2015. gadā un līdz šim izdevusi vairākus singlus, kā arī sešus videoklipus, kas skatāmi grupas "YouTube" kanālā, 2019. gadā apvienojot padarīto debijas albumā "Timeline", koncertējusi Latvijā un Lietuvā, bet šogad vēl uz skatuves nav kāpusi. "Mēs vēlējāmies nedaudz piebremzēt ar koncertiem un pastrādāt pie jauna materiāla, jo secinājām, ka regulāri uzstājoties mums tas ne visai veiksmīgi izdodas," stāsta Rolands.

Tuvākie koncerti plānoti festivālos vasarā, informācija par jaunumiem atrodama grupas Facebook profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!