Foto: Kadrs no video
Islandiešu grupa "Sigur Rós" ar savdabīgu akciju šā gada Saulgriežos pieteica savu jauno singlu – "Óveður". Grupas faniem visā pasaulē bija iespēja 24 stundas sekot līdzi tiešraidei no brauciena pa Islandes Ceļu nr. 1 (Route 1), kas ved apkārt visai salai. Ceļojums notika tieši vasaras saulgriežos – tas sākās 20. jūnija vakarā, bet noslēdzās 21. jūnijā, īsi pirms pusnakts, Reikjavīkā.

Jūlija sākumā publicēts ceļojuma "timelapse" video, kurā gada garākās dienas un īsākās nakts ceļojums aplūkojams nepilnās sešās minūtēs kopā ar jauno dziesmu "Óveður".

Pēc tiešraides – 22. jūnijā – "Sigur Rós" savā mājaslapā publicēja arī jaunās dziesmas videoklipu. To veidojis zviedru režisors Jonass Okerlunds (Jonas Åkerlund). Klips uzņems Grindavīkas ciematā un, kā tas raksturīgi "Sigur Rós", akcentē gleznaino Islandes dabu. Klipā galvenajā lomā ir islandiešu horeogrāfe Erna Omarsdotīra (Erna Ómarsdóttir), kura atveido nevīžīgi ģērbtu, piedzērušos sievieti. Viņa steberē uz pilsētiņu, līdz nonāk kādā bārā, kur dzērienus malko grupas "Sigur Rós" dalībnieki un citi interesanti personāži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!