Foto: Kadrs no video
Pamatīgu sociālo tīklu slavu šajās nedēļās, kad lielākā daļa pasaules iedzīvotāju nonākuši pašizolācijā savās mājās un ievēro sociālo distancēšanos, izpelnījusies kāda britu ģimene no Kentas, kas mājas apstākļos nofilmējusi un publicējusi dziedājumu no pasaulslavenā mūzikla "Nožēlojamie" ("Les Misérables").

Dziedājuma teksts, protams, pielāgots esošajiem apstākļiem, kuros vismaz daļēji sevi atpazīst ikviens, kurš šobrīd savu ikdienu pakārto sociālās distancēšanās prasībām. Ģimenes mamma Daniela dzied par iepirkšanos tiešsaistē, uz kuras piegādi ir jāgaida pat līdz septembrim, bērni skumst par futbola spēli, kas bija paredzēta šajās dienās, par vecvecākiem, kuri dzīvo jūdzēm tālu un neprot lietot "Skype", par draugiem, kurus nevar satikt. Bērniem arī apnikusi attālinātā mācīšanās, atceltie pārbaudes darbi un garlaiko būšana kopā ar brāļiem un māsām. Aktuāls arī jautājums, vai vispār kādreiz tiks pārvilktas tīras drēbes un apakšveļa.

Par savu pagurumu ar pusaugu puikām un mājmācību humoristiski dramatiskajā video dzied arī abi vecāki, tomēr visa ģimene vienojas optimistiskā noslēgumā, ka šādā garā jāiztur vēl viena diena.

Ģimenes tēvs Bens Maršs (Ben Marsh) savā "Facebook" kontā video publicēja jau marta beigās, drīz vien to pārpublicēja arī dažādi mediji un video guva iespaidīgu popularitāti. Bena Marša "Facebook" šobrīd ar video dalījušies vairāk nekā 400 tūkstoši lietotāju, bet, piemēram, "The Guardian" oficiālajā "Youtube" kontā tas skatīts jau vairāk nekā četrus miljonus reižu.

Pirms dažām dienām ģimene publicejusi pateicības video, uzsverot, ka nav vēlējusies nonākt uzmanības centrā, un viņi tieši tāpat kā visi vēlās pēc iespējas ātrāk atgriezties normālajā ikdienas ritmā. Maršu ģimene ierakstījusi arī vēl vienu dziesmu, kas ir veltījums neatliekamās palīdzības mediķiem, kā arī aicina ziedot Covid-19 apkarošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!