Foto: Kadrs no video
Viens no mūsdienu spilgtākajiem, arī vārda tiešajā nozīmē, Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Kodek publicējis jaunu mūzikas video skaņdarbam "All I Wanna Do", informē mūziķa pārstāvji.

Skaņdarbs "All I Wanna Do" ir singls no šī gada vasarā gaidāmā minialbuma "Hi-Low Aerobics".

Mūzikas video veidojusi māksliniece Ina Vare (Inese Vēriņa). Šis ir jau otrais abu mākslinieku kopīgi veidotais mūzikas video, turklāt Ina veidojusi arī video Kodek dzīvajām performancēm.


"Skaņdarbs "All I Wanna Do" un gaidāmais minialbums iezīmē jauna skanējuma ēru mūziķa karjerā. Kodek savā desmit gadus ilgajā mīlestībā pret mūziku un radošo procesu ir izgājis cauri un gan uz savu, gan klausītāju ādas izbaudījis dažādus elektroniskās mūzikas subžanrus, sākot ar shit- un break-core "vidusskolu", kuru pabeidzis kopā ar biedriem TV Maskava un Ohmtek, turpinot ar chip-bass un 8bit deju grīdu bombām līdz lēnīgsnēji grūvīgajai skweee mūzikai, kura atjaukta ar 90. gadu electro skanējumu, un beidzot nonākot līdz minimālistiski monotonajai juke un ghettotech mūzikai," vēsta mūziķa pārstāvji.

Kodek par savām muzikālajām transformācijām: "Pēdējā laikā esmu noguris no pārsātinātas mūzikas, pie tam man ir sanācis ietekmēties no saviem biedriem TV Maskava, Ohmtek un Džūka Čūska, kuri arī ir pievērsušies minimālistiskākam skanējumam. Gribas, lai mūzika elpo, nevis vienkārši zāģē ausis."

Tuvākos Kodek koncertus iespējams apmeklēt 27. martā, festivālā "Tallinn Music Week" ietvaros, uz kuru mūziķis dodas kopā ar saviem "Dirty Deal Audio" ģimenes biedriem Niklāvz, Ashnikko, ansis un Oriole, kā arī 4. aprīlī "Brīnumu Nakts", Visuma Centrā, Madonā un 18. aprīlī, "The Baltic Scene at Night" pasākumā Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!