Foto: Publicitātes foto

Piektdien noslēdzās festivāla "Rīgas Ritmi" vasaras sērijas koncerti, kas notika no 4.līdz 7.jūlijam Rīgas Kongresu nama lielajā zālē, pie tirdzniecības centra "Origo", brīvadabas atpūtas parkā "Egle" un klubā "Artelis".

Organizatori vēsta, ka šogad festivālu kopumā četru dienu laikā apmeklējuši aptuveni 10 500 cilvēki.

Festivāla ietvaros šogad Latviju apciemoja Nils Vograms ar "Nils Wogram Trombone Show", kurš ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Eiropā. Arī kā pasniedzējs guvis lielu pieredzi – kopš 2004. gada vada nodarbības Lucernas mūzikas konservatorijā Vācijā.

Latvijā festivāla ietvaros viesojās arī džeza dziedātāja, komponiste, dziesmu tekstu autore, iespējams viena no šīs paaudzes apdāvinātākajām un drosmīgākajām interpretāciju meistarēm, kā arī viena no pieprasītākajām vokālajām pedagoģēm Dominika Īda, kā arī izcilā japāņu pianiste un komponiste Hiromi Uehara.

Rīgas klausītājus šogad tāpat priecēja komponists un izcilais pianists Antonio Čaka, Argentīnas tango mūziķi "Astillero", trio "Sawadu" amerikāņu basģitārists Viktors Beilijs, "Carl Winther trio", viena no populārākajām izpildītājām Spānijā Buika, talantīga un radoša māksliniece no Igaunijas Sofia Rubina, kā arī pašmāju mūziķi – Intars Busulis un Kārlis Auzāns ar "Nepieradinātā folka orķestri".

Foto: Ernests Dinka un Ieva Vīksne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!