Foto: Publicitātes foto

Rudens "Brīvdienu mūzikas" cikla trešajā un noslēdzošajā koncertā 26. novembrī pulksten 14.00 Dzintaru koncertzālē uzstāsies latviešu vokālā grupa "Framest", kas izpildīs plašu programmu no džeza klasikas standartiem līdz maestro Raimonda Paula skaņdarbiem, kā arī latviešu tautasdziesmas oriģinālās un mūsdienīgās apdarēs a cappella izpildījumā, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Latviešu vokālā grupa "Framest" pastāv kopš 2005. gada, un to veido pieci dziedātāji – Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass).

"Framest" repertuārs ir ļoti plašs. Grupas koncertos izskan gan pašu, gan citu komponistu skaņdarbi – no klasikas un džeza līdz popam un citiem mūzikas žanriem a cappella izpildījumā. Jau kopš darbības sākuma "Framest" sadarbojas ar Latvijā atzītiem un talantīgiem komponistiem un mūziķiem, tostarp maestro Raimondu Paulu.

Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajos 10 gados apvienība ar panākumiem uzstājusies vairākos džeza mūzikas festivālos pasaulē, iegūstot trešo vietu Starptautiskajā a cappella festivāla konkursā Leipcigā, sudraba godalgu akadēmiskās mūzikas programmā un zelta medaļu džeza programmā Grācas Starptautiskajā vokālās mūzikas konkursā "Vokal Total". Sadarbojušies ar pasaulē labi zināmās grupas "New York Voices" māksliniecisko vadītāju Pīteru Eldridžu, ar kontrabasistu Metu Aronofu, izkopuši skatuves meistarību kopā ar Laimu Vaikuli un ar panākumiem piedalījusies Jūrmalas festivālā "Jaunais Vilnis". 2010. gadā "Framest" tika izvirzīti Lielajai mūzikas balvai, kategorijā "Gada debija", kā arī ieguva skatītāju simpātijas balvu.

Koncertus vada atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols, veidojot tos kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. "Gaidu ikvienu "Brīvdienu mūzikas" koncertu ar neviltotu prieku un cerību, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Tāpēc mēs šajos koncertos runājam ar māksliniekiem, iepazīstam viņus kā cilvēkus, pasmejamies un, protams, baudām izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā," saka Ozols.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!