Foto: Alise Bičole

Šoruden no 19. oktobra līdz 10. novembrim Rīgā norisināsies Baha kamermūzikas festivāls, kura ietvaros klasiskās mūzikas cienītāji varēs apmeklēt trīs koncertus.

Festivālu 19. oktobrī Mazajā ģildē ar koncertu "Vārds jaunajiem" atklās jauno mūziķu duets – Madara Liepiņa (vijole) un starptautisku atpazīstamību ieguvušais pianists Daumants Liepiņš. Māsas un brāļa koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha "Divas sonātes", Tomasa Antonio Vitali "Čakona vijolei solo" un Igora Stravinska Itāļu svīta no baleta "Pulcinella".

Festivāla turpinājumā 7. novembrī koncertā "Johans Sebastiāns un citi Bahi" Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Latvijas Radio kora dziedātāji Pētera Vaickovska vadībā. Koncertā piedalīsies arī Ainars Paukšēns un Jānis Pelše. Koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Johana Kristiāna Baha, un Johana Mihaela Baha motetes.

Festivāla noslēguma koncertā 10. novembrī Mazajā ģildē muzicēs vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" (vadītājs – Guntars Prānis), Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Guntars Prānis (rata lira). Koncerta programmā "ILLUMIN" skanēs gregoriāņu dziedājumi, kā arī improvizācijas sitaminstrumentiem. Rihards Zaļupe kopā ar Ivaru Kalniņu veidos improvizācijas kopā ar senajiem dziedājumiem un rata liru, uz kuras muzicēs Guntars Prānis.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!