Foto: Kiril Kozlov

Īsi pirms Ziemassvētkiem pirmo reizi Latvijā meistarklases jaunajiem vijolniekiem un čellistiem pasniegs vijolniece Kristīne Balanas un čelliste Margarita Balanas, daloties ar savu ievērojamo koncertēšanas pieredzi.

Abas spožās mūziķes absolvējušas Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju, plūkušas laurus starptautiskos konkursos un ar panākumiem uzstājušās kā solistes un duets pasaules slavenākajās koncertzālēs: Berlīnes un Parīzes filharmonijā, Volta Disneja zālē Losandželosā, Karaliskajā Alberta zālē un Vigmora zālē Londonā, Telavivas mākslas muzejā un daudzviet citur pasaulē. Viņu skatuves partneru vidū bijušas daudzas klasiskās mūzikas zvaigznes, un šīs meistarklases tiek piedāvātas kā lieliska iespēja nākamajām mūziķu paaudzēm mācīties un iedvesmoties no māsu Balanas pieredzes.

Katram meistarklašu dalībniekam būs nodrošināta individuāla nodarbība un iespēja piedalīties grupu semināros – vijolniekiem ar Kristīni un čellistiem ar Margaritu. Meistarklasēs būs arī īpašs grupu seminārs ar viņu brāli, vijolnieku Robertu Balanas, kurš šovasar nonāca prožektoru gaismā, kad slavenais britu dziedātājs Eltons Džons savos sociālo tīklu kontos publicēja Roberta ieskaņoto aranžējumu viņa dziesmai "I'm Still Standing", turklāt veltīja jaunajam vijolniekam birumu komplimentu. Roberta iespēlētie aranžējumi arī citām neakadēmiskās mūzikas tēmām sociālajos tīklos šobrīd sasnieguši jau vairākus miljonus skatījumu. Grupu semināra laikā dalībnieki Roberta vadībā radīs īpašu priekšnesumu šai meistarklasei.

Meistarklasēs būs individuālas nodarbības, grupu semināri, sarunas ar mūziķiem un koncerti. Visi dalībnieki varēs piedalīties koncertos, atskaņojot iepriekš izvēlētos, kā arī grupu semināru laikā apgūtos kameransambļu darbus un aranžējumus. Noslēguma koncertā dalībniekiem būs iespēja muzicēt kopā ar Balanas.

Māsu Balanas un Roche Ziemassvētku labdarības meistarklases norisināsies trīs dienas no 19. līdz 21.decembrim Roche Latvija vēsturiskajā ēkā, Miera ielā 25, Rīgā. Meistarklases, seminārus un koncertus būs iespējams vērot arī tiešraidē. Vairāk informācijas pieejama "Balanas Classical" mājaslapā. Dalība meistarklasēs būs bez maksas. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikšanās līdz 20. novembrim www.balanasclassical.com. Izvēlēto dalībnieku paziņošana notiks 1. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!