Foto: Jānis Romanovskis

25. februārī plkst. 19. Mūzikas namā "Daile" notiks Andreja Osokina šīs sezonas vienīgais solokoncerts Rīgā, kurā tiks prezentēts arī pianista pirmais studijas soloalbums "Dedication" ("Veltījums"), kas tapis sadarbībā ar lielāko Polijas mūzikas ierakstu kompāniju "DUX Recording Producers", portālu "Delfi" informēja mūziķa pārstāvji.

Koncerta programmas ideja ir atklāt saikni starp latviešu un ārzemju komponistu daiļradi. Piemēram, koncertā skanēs divas "mēness gaismas" – viena mūsējā, proti, Jāzepa Vītola komponētā, bet otra –slavenā franču komponista Kloda Debisī "Mēnesgaisma", kura kļuva par kulta filmas "Krēsla" skaņas celiņu. Osokins ļaus saklausīt, kā Jāzeps Vītols ietekmējis savu skolnieku Sergeju Prokofjevu skaņdarbā "Romeo un Džuljeta pirms šķiršanās".

"Interesanta ir iemīļotā latviešu komponista Emīla Dārziņa dēla Volfganga Dārziņa pēdējo gadu pieeja komponēšanas procesam, tā ir ļoti tuva vācu dižgaram Johanesam Brāmsam. Abu komponistu vēlīnie opusi šķiet atbrīvoti no jebkādiem ierobežojumiem un pienākumiem, komponisti brīvi un nepiespiesti izsaka savas idejas, it kā spēlējoties, atklāj ārkārtīgi personisku un daiļu mūzikas pasauli," raksta koncerta rīkotāji. Koncertā skanēs arī šī gada jubilāra, izcilā komponista Artura Maskata veltījums Andrejam Osokinam, vērienīgais klavierdarbs "Kazbegi. Tsminda-Sameba" ar Gruzijas senās kultūras un dabas tēliem. Savukārt neparastā atmosfēra Mūzikas namā "Daile" izcels Johana Sebastiana Baha mūzikas noslēpumaino un brīžiem pat mistisko skanējumu.

Andrejam Osokinam svarīga ir jaunās paaudzes pianistu izglītošana un iedrošināšana, tādēļ šogad 25. februāra rītā notiks bezmaksas meistarklases Rīgā, kur iespējams pieteikties ikvienam interesentam. Patlaban Osokins gatavo jaunu koncertprogrammu – amerikāņu mūzikas izrādi "Pēc pusnakts", ka jauniešiem atklāšot aizraujošo un spilgto Amerikas kultūru.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!