Foto: Publicitātes foto

Jau četrpadsmito gadu festivālā "Porta" kultūras gardēžus divos spožos dubultkoncertos sagaidīs izmeklēti atradumi mūzikā un kino. 1. un 8. novembrī mūzikas namā "Daile" tiks nojauktas robežas un izskanēs pasaules elpa mūzikā, vēsta festivāla organizatori.

"Savas pastāvēšanas laikā festivāls "Porta" kļuvis par pārbaudītu vērtību un tam ir izdevies atrast savu stabilu vietu pasaules mūzikas notikumu kalendārā. Koncertu dubultsērijā festivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt ārkārtīgi dažādus un tajā pašā laikā neparasti spilgtus skatuves māksliniekus, kuri daudzviet pelnīti dēvēti par izcilākajiem sava žanra pārstāvjiem," vēsta rīkotāji.

Festivālu 1. novembrī plkst. 17 mūzikas namā "Daile" atklās rūpīgi atlasītu dokumentālo filmu programma, bet vēlāk - plkst. 18 uz skatuves kāps instrumentāliste no Fēru salām Eivøra. Savukārt plkst. 20.30 uzstāsies pasaules mūzikas kvartets no Ukrainas "DakhaBrakha" (attēlā). Apvienības nosaukums vecajā ukraiņu valodā nozīmējot "dod un ņem".

Pēc nedēļas - 8. novembrī plkst. 17 mūzikas namā "Daile" festivālu turpinās dokumentālo filmu programma. Tai plkst. 18 sekos dāmu duets no Austrijas "Catch-Pop String-Strong" un plkst. 19.30 – Indijas pasaules mūzikas apvienību "Prem Joshua & Band".

Festivāla "Porta" ietvaros notiks koncwerti arī ārpus galvaspilsētas - 7. novembrī plkst. 19 Saldus mūzikas un mākslas skolā būs redzams Valtera Pūces jaunais projekts "DaGamba" (Latvija/Irāna), bet 9. novembrī plkst. 16 grupas "Catch-Pop String-Strong" (Austrija) un "DaGamba" (Latvija/Irāna) koncertus sniegs Ogres Kultūras Centrā.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!