Savas pasaules turnejas "Wonderful Crazy Night Tour" laikā 15. novembrī "Arēnā Rīga" viesosies sers Eltons Džons un viņa grupa, informē koncerta rīkotāju pārstāve Danute Vareikaite.

Koncerta laikā izskanēs publikas iemīļotākie hiti un par klasiku kļuvušās dziesmas, kas tapušas mūziķa piecdesmit gadus ilgās karjeras laikā, kā arī skaņdarbi no viņa jaunākā albuma "Wonderful Crazy Night".

Kopā ar Eltonu Džonu uz skatuves kāps mūziķa oriģinālā trio bundzinieks Naidžels Olsons, muzikālais direktors un ģitārists Deivijs Džonstons, kas pirmo reizi piedalījās ierakstos kopā ar Eltonu jau 1971. gadā un kļuva par viņa grupas dalībnieku gadu vēlāk, basģitārists Mets Bizonets, perkusionists Džons Maons un taustiņinstrumentālists Kims Bulards.

Eltons Džons ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem solo māksliniekiem. Savu muzikālo karjeru sācis 1969. gadā, Eltons Džons sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu vairāk nekā 80 valstīs. Viņa ieraksti pārdoti 250 miljonu tirāžā, albumi 37 reizes ieguvuši zelta un 27 reizes platīna statusu, bet 58 singli iekļuvuši ASV "Billboard top 40".

Eltonam Džonam pieder gan visu laiku pārdotākā singla rekords ar 1997. gadā tapušo dziesmu "Candle in the Wind", kas pārdota 33 miljonos eksemplāru, gan arī rekords par visvairāk "Billboard's Adult Contemporary" topā iekļuvušajām dziesmām - pēdējais singls "Looking up" no jaunā albuma "Wonderful Crazy Night" ir 71., kas tajā iekļuvis. Viņš komponējis mūziku arī veiksmīgiem teātra un kino meistardarbiem - to vidū ir slavenie mūzikli "Billijs Eliots" un Tima Raisa "Aīda", kā arī "Karalis Lauva", kas nesen atzīts par visienesīgāko skatuves šovu pasaules vēsturē.

Eltons Džons ieguvis neskaitāmus apbalvojumus un godalgas, to vidū piecas "Grammy" balvas, "Grammy legend" apbalvojumu, "Tony" balvu un Oskaru, ticis atzīts par labāko britu dziedātāju, iekļauts Rokenrola slavas zālē un Dziesmu autoru slavas zālē, ieguvis Kenedija centra godalgu, "Legend of Live" balvu, 12 Aivora Novello apbalvojumus, kā arī bruņinieka titulu no Karalienes Elizabetes Otrās. Nesen Eltons Džons kļuvis par pirmo Britu mūzikas ikonas balvas ieguvēju, kas par visaugstākajiem sasniegumiem tiek piešķirta māksliniekiem, kuru daiļrades izcilība atstājusi ilgstošu iespaidu uz nācijas kultūru.

Eltons Džons Rīgas publikai uzstājies vairākkārt, pēdējo koncertu sniedzis 2011.gadā.

Biļetes uz koncertu no 1. marta plkst. 10 būs nopērkamas interneta vietnē "www.bilesuserviss.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!