Foto: Publicitātes attēls

Mūzikas namā "Dailē" 6. aprīlī notiks oficiālais konkursa "Riga Jazz Stage 2016" atklāšanas vakars, kurā uzstāsies "Riga Jazz Stage" iepriekšējo gadu laureāti - vokālisti Intars Busulis, Ieva Kerēvica un Kristīne Prauliņa.

"Dailē" 6. aprīlī notiks arī improvizācijas vakars – tādi mūzikas namā notiks arī no 8.aprīļa līdz 9. aprīlim. Šajos improvizācijas vakaros konkursanti un pašmāju mūziķi brīvākā gaisotnē demonstrēs savas spējas džeza mūzikas improvizācijā.

Vakarus vadīs un improvizācijai pievienoties iedrošinās, kā arī muzicēs pagājušā gada konkursa laureāts trompetists Oskars Ozoliņš. Viņam pievienosies arī iepriekšējo gadu konkursa laureāti – bundzinieks Andris Buiķis un pianists Kristaps Vanadziņš, kā arī basģitārists Jānis Rubiks un citi.

Jau ziņots, ka starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam "Riga Jazz Stage" nominācijās "Džeza vokāls" un "Džeza trombons" pieteicies rekordliels dalībnieku skaits. Šogad konkursam pieteikušies 37 dalībnieki no 16 valstīm.

Dalību konkursam pieteikuši jaunie izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Beļģijas, Slovēnijas, Austrijas, Ungārijas, Turcijas, Uzbekistānas, Apvienotās Karalistes un ASV.

No Latvijas dalībai konkursā materiālus iesūtījuši 12 džeza izpildītāji – vokālisti Beāte Zviedre, Kitija Ruža, Kristīne Liede, Kristīna Trezune, Līva Dumpe, Madara Dzintara-Pluša, Roberts Memmēns, Ronja Burve, Una Stade, Valters Gleške, kā arī viens trombonists Nauris Strežs.

Balvu fonds ir vairāk nekā 6000 eiro un apmaksāti uzaicinājumi uzstāties džeza festivālos, konkursos un koncertos Latvijā un citās valstīs. Tiks piešķirta arī īpaša žūrijas balva par labāko improvizāciju, kā arī maestro Raimonda Paula balva.

Konkurss norisināsies no 7. līdz 9. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!