Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 7. janvārī, pulksten 18 Ogres Mūzikas un mākslas skolā, Brīvības ielā 50, Ogrē Zvaigznes dienas noskaņās notiks garīgās mūzikas koncerts "Satiec Ķēniņu", kurā kopā ar jaunajiem klasiskās mūzikas izpildītājiem būs iespējams dzirdēt arī publikas iemīļoto operdīvu Sonoru Vaici.

Kā vēsta rīkotāji, ieeja koncertā ir bez maksas.

Koncerts "Satiec Ķēniņu" notiks Zvaigznes dienas gājiena "Gudrie meklē Ķēniņu" ietvaros, kas Latvijā notiek pirmo reizi. Kā vēsta organizatori, ikvienam būs iespēja Trīs austrumu gudro un poniju pavadībā doties svinīgā gājienā cauri Ogres centram, lai izdzīvotu vēsturiskos notikumus pirms 2000 gadiem Kristus dzimšanas laikā.

Koncertā "Satiec Ķēniņu" kopā ar operdīvu Sonoru Vaici (soprāns) piedalīsies arī Ogres novada jaunās mākslinieces Rūta Martinova (soprāns) un Ieva Sumeja (soprāns), Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi Patrīcija Kozlovska (soprāns) un Henrijs Kozlovskis (klarnete), kuri Ogres novadā – Ikšķiles Starptautiskajā Operetes festivālā šovasar jau izpelnījušies novada publikas ievērību un atzinību, kā arī dziedātājs un komponists Arvīds Keinis. Pie klavierēm būs pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertā skanēs Endrju Loida Vēbera, Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa, Henrija Rebo, Rodžera Kviltera, Cēzara Franka, Kamila Sen-Sansa, Ādolfa Adama, Džoša Grobana, Rolfa Lovlanda, Alvila Altmaņa skaņdarbi, kas mīsies ar mācītāja Daiņa Pandara lasījumiem no Bībeles un stāstījumu par Zvaigznes dienas notikumiem.

Koncerta noslēgumā visiem, kas vēlēsies, būs iespēja kopīgi pievienoties un dziedāt Zvaigznes dienas gājiena "Gudrie meklē Ķēniņu" tituldziesmu "Gudrie no austrumiem", kuras autore ir Liene Grosa, kopā ar māksliniekiem.

Zvaigznes dienas gājienam "Gudrie meklē Ķēniņu" pulcēšanās sestdien, 7. janvārī pulksten 15.45 Ogres Sv.Meinarda Romas katoļu baznīcā. Gājiens virzīsies caur trim stacijām, kurās skanēs dziesmas un stāsti par Zvaigznes dienas notikumiem. Pie Betlēmes ainiņas iepretim Ogres novada domes ēkai no pulksten 16.30 līdz pat 18.30 varēs sasildīties, iedzerot karstu tēju vai kafiju, satikt aitiņas un ganus un pēc gājiena nofotografēties ar ponijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!