Foto: Publicitātes foto

Latviešu estrādes dziedātāja Olga Rajecka, kura šogad atzīmē dzīves 50. gadskārtu, kā arī trīs desmitgades, kas aizvadītas uz profesionālās skatuves, aprīlī uzsāks savu jubilejas koncertturneju kopā ar Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā, kā arī izdos labāko dziesmu izlasi un biogrāfisku grāmatu, portālu "Delfi" informē "Mikrofona ierakstu" pārstāvji.

Jubilejas koncertturneja sāksies 13. aprīlī Valmierā un turpināsies 20. aprīlī Liepājā. Turnejas pirmās daļas kulminācija gaidāma 24. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā Rīgā.

Koncertos Olga dziedās gan pašai tuvākās Imanta Kalniņa dziesmas, gan daudzus hitus no citiem savas karjeras periodiem – "Kad man vairs nebūs 16", "Ziemeļvējā", "Es neesmu Džeina Fonda", "Pasaule, pasaulīt" u.c. Starp koncerta viesiem gaidāmi Uģis Roze, Varis Vētra, Aigars Grāvers, Raimonds Macats, Lielvārdes Violetais koris, kā arī grupas "Turaidas Roze" un "Eolika".

Olgas daudzie hiti tiks apkopoti arī jaunā CD izlasē, savukārt viņas dzīves un mūzikas pieredze fiksēta biogrāfiskā grāmatā "Mana svētku diena".

"Mēs esam pieraduši Olgu uztver kā enerģisku sievieti un uzvarošu dziedātāju, bet es gribēju viņu parādīt no citas puses - jo viņa ir arī trausla un neaizsargāta būtne. Stāstot par mūzikas gaitām, centos atklāt viņas iekšējo pasaules sajūtu. To, kā viņa ir jutusies šajā laikā, kopš mēs domājam, ka viņu pazīstam," teic grāmatas autors Kārlis Anitens. Viņš arī atklāj, ka Olgas stāstam piešķīris nelielu detektīvintrigu.

Kā teic koncertu producenta un izdevniecības "Mikrofona ieraksti" vadītāja Elita Mīlgrāve - Olga mums ir nacionālais dārgums.

"Šis ir gadījums, kad mākslinieks aug kopā ar publiku, progresē tās acu priekšā un, pateicoties vitāli šerpajam raksturam un spilgtajām skatuves dotībām, neatstāj vienalīdzīgos jau vairākās paaudzēs. Olgas nesenais sniegums Imanta Kalniņa "Lielajās dziesmās" apliecināja – viņa ir sava talanta pilnbriedā. Nebaidos teikt, ka Latvijā jau labu laiku nav viņai līdzvērtīgas dziedātājas un nešaubos, ka Olgas jubilejas iznāciens būs īpaši košs, temperamentīgs un izjusts. Jo viņa visu dara pa īstam," pauž Mīlgrāve.

Kaut arī Olgas Rajeckas skatuves gaitas sākušas jau 15 gadu vecumā ansamblī Lāčplēsis, par profesionālās darbības īsto sākumu viņa uzskata dalību visā bijušajā PSRS iecienītajā vokālajā kvartetā "Eolika" 80. gadu sākumā. Sekoja vairāki leģendāri gadi Imanta Kalniņa grupā "Turaidas Roze" un piedalīšanās grupās un projektos "Bāze 7", "Tango", "Jumis" un "Dāmu pops", kā arī aktīva solo darbība. Pērn kopā ar "Turaidas Rozi" un Liepājas Simfonisko orķestri, Olga Rajecka uzstājās ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu "Lielās dziesmas".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!