Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 6. februārī Džakomo Pučīni opers "Madama Butterfly" iestudējumā pirmo reizi uzstāsies divi izcili viesmākslinieki - Pinkertona lomu interpetēs tenors Rodrigo Porras Garulo, bet pie diriģenta pults stāsies maestro Pēters Halāss (Péter Halász). Čočo-sanas lomu šajā izrādē atveidos Sonora Vaice, portālu "Delfi" informē LNO pārstāve Irbe Treile.

Karlsrūes Valsts teātra solists, tenors Rodrigo Porras Garulo dzimis Mehiko, studējis vokālu Mocarta universitātē Zalcburgā, Austrijā. Dziedātājs ir starptautiskā Antonīna Dvoržāka konkursa uzvarētājs un Riharda Vāgnera asociācijas stipendiāts. Šosezon viņš debitēja Milānas Teatro alla Scala ar Hercoga lomu Džuzepes Verdi operā "Rigoleto". Šosezon Rodrigo Porras Garulo dzied arī Hannoveres Valsts operā, Vīsbādenes Valsts teātrī un Prāgas Valsts operā, kā arī citos opernamos. Dziedātāju Latvijas Nacionālajā operā šosezon varēs dzirdēt arī Rīgas Operas festivāla galā koncertā 7. jūnijā, kā arī Džuzepes Verdi "Rekviēma" atskaņojumā 14. jūnijā.

Pēters Halāss ir viens no daudzpusīgākajiem ungāru diriģentiem, darbojas gan opermūzikā, gan simfoniskajā mūzikā. Pētera Halāsa radītās operu interpretācijas guvušas lielu atzinību ungāru un starptautisko kritiķu vidū, īpaši slavējot diriģenta aizrautīgo, precīzo un analītisko darbu. Viņa repertuāra pamatā ir Pirmās Vīnes skolas un vācu romantiķu darbi, īpašu uzsvaru liekot uz Mocarta, Vāgnera un Riharda Štrausa mūziku. Pēters Halāss bieži diriģē itāļu repertuāru, kā arī mūsdienu un baroka mūzikas skaņdarbus. Viņš bijis Ungārijas Valsts operas muzikālais vadītājs, strādājis kā viesdiriģents daudzos Vācijas opernamos, tostarp Hamburgas Valsts operā, Bādenes Valsts teātrī Karlsrūē, Kāseles Valsts teātrī, Zāras Valsts teātrī, Braunšveigas Valsts teātrī u.c.

Biļetes uz "Madama Butterfly" izrādi var iegādāties LNOB un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!