Ieskandinot komponista Jāņa Kalniņa 110. jubilejas gadu, operstudija "Figaro" aicina mazos un lielos operas žanra cienītājus uz izrādi "Lolitas brīnumputns".

Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudijas "Figaro" iestudējums "Lolitas brīnumputns" ir stāsts par nebeidzamo labā un ļaunā cīņu, un kā jau pasakā – labais uzveic ļauno.

"Ķēniņu piemeklējusi liela nelaime, viņš zaudējis acu gaismu, bet vēstnesis atnes ziņu par princeses Lolitas brīnumputnu, kura dziesma varot dziedēt ķēniņa nelaimi. Ķēniņš sūta savus vecākos dēlus meklēt brīnumputnu un piesola atvēlēt valsti tam, kurš pirmais atgriezīsies ar putnu. Jaunākais dēls - princis Alnis - arī vēlas doties ceļā, bet ķēniņš to liedz. Tomēr Alnis dodas ceļā. Kādos piedzīvojumos viņš tiek ierauts un ko viņš sastop savā ceļā? Kurš ir īsts draugs, bet kurš viltnieks un ienaidnieks? To varēs uzzināt tikai atnākot uz izrādi!" izrādes tematiku ieskicē tās veidotāji.

"Mūsu katra bērnības atmiņas saistās ar kādu jauku pasaku grāmatu, kura sniedz mums, katram personīgi kādu pamācošu dzīves patiesību. Arī mēs šo operu – pasaku veram kā grāmatu, kurā katra lappuse ir kā mazs notikums, kas kopā veido šo lielo patiesību – stāstu par Brīnumputnu, pēc kura visi tā tiecas – arī šodien 21.gadsimtā.

Mūsu varoņi dodas dzīves lokos meklēt katrs savu Brīnumputnu. No senatnes uz mūsdienām, tālāk Lolitas brīnumvalstī – visu sapņu zemē, un atgriežas atpakaļ savā sākotnē guvuši pieredzi un dzīves mācības. Visi darbi tiek izvērtēti – Labie tiek atšķirti no Sliktajiem. Ir gūta jauna dzīves skola un mēs zinām, kur doties tālāk," stāsta izrādes režisors Guntis Gailītis.

""Figaro" darbojas jau astoņpadsmito sezonu. Tās visas bijušas pilnas interesanta, intensīva darba. Iestudētas divdesmit piecas operas, sniegtas vairāk kā 260 izrādes daudzās Latvijas vietās. Bet lielākais prieks ir redzēt, ka jaunie solisti atkal un atkal gūst kādu nelielu uzvaru operdziedātāja ceļā," atklāj Figaro vadītājs prof. Viesturs Gailis.

Šoreiz skaistā princese Lolita būs Jolanta Strikaite, Brīnumputns - Stīne Kristapsone, Sūrmis – Zane Jankuna, Alnis – Mihails Čuļpajevs, Cintis – Andris Kipļuks, Poķis – Roberts Lapiņš, Ķēniņš – Viesturs Vītols, Ķēniņiene – Tatjana Kopača, Sakārnītis - Edgars Auniņš, Vēstnesis – Edgars Skarbulis, Tumstis – Viesturs Vītols, Plēne – Anna Gendelmane, Guldze – Tatjana Kopača, Ganiņi – Gita Sondare un Laura Lazda, Meža gariņi, fejas – Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēknes.

Biļetes "Biļešu paradīze" un LNO kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!