Foto: Publicitātes foto. Hibla Gerzmava
2019. gada vasaras koncertsezonā producentu kompānija "Art Forte" piedāvās četras dažādas programmas, kurās skanēs roks, popmūzika, fusion un crossover, džezs un opera, operete un mūzikls. Visi plānotie koncerti notiks Dzintaru koncertzālē.

12. jūnijā Jūrmalā uzstāsies Krievijas popmūziķis Leonīds Agutins. 2019. gads viņam ir īpašs, jo dziedātājs, komponists un ģitārists turpina svinēt savu 50 gadu jubileju. Svinības ir izvērtušās par lielkoncertu virteni, un to galvenajam varonim jau vairākkārt piebiedrojušies viņa draugi un skatuves kolēģi. Kā sola koncerta rīkotāji, tā notiks arī Dzintaros. Pagaidām zināms, ka viens no koncerta īpašajiem viesiem būs dziedātājs Intars Busulis. Pirms četriem gadiem Intars pārstāvēja Leonīda Agutina komandu TV projektā "Golos".

8. jūlijā Dzintaros un 10. jūlijā Liepājas Olimpiskajā centrā ar solo lielkoncertu "59:59" uzstāsies krievu rokmūzikas leģenda Gariks Sukačovs.

Kā raksta "Art Forte" pārstāvji, koncerta nosaukums gan atgādina basketbola mača rezultātu, taču patiesībā konstatē faktu – harizmātiskajam rokerim, kurš dzimis 1959. gadā, jau ir 59. Koncerta rīkotāji uzsver, ka mākslinieks šobrīd koncertē reti, tāpēc šī būs īpaša iespēja dzirdēt mākslinieku klātienē.
9. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks operetei veltīts koncerts, kurā viesosies Maskavas Operetes teātra 17 solisti un baleta trupa. Koncertā skanēs fragmenti no "Cirka princeses", "Sikspārņa", "Bajadēras" un "Silvas", "Čigānu barona", "Jautrās atraitnes" "Smaidu zemes", "Balles Savojā" un "Monmartras vijolītes", "Sveika, Dollij!", "Kabarē", "Māsas Kerijas" un "Kāzām Maļinovkā". Jūrmalā tiks izrādīts krāšņais uzvedums "Lielais kankans", kas iestudēts par godu teātra 90 gadu jubilejai un ir iekļāvies tā pastāvīgajā repertuārā.

4. augustā Dzintaros ar oriģinālu programmu atgriezīsies soprāns Hibla Gerzmava. Dīva, kura iekarojusi pasaules lielāko opernamu skatuves, apburošas, maģiskas balss īpašniece klausītājiem sniegs labākos Eiropas mūzikas klasikas paraugus džeza stilā, Jakova Okuņa džeza trio pavadījumā.
Šāda veida programma ir pašas dziedātājas ideja. Viņa atzīst, ka ir iemīlējusies džezā kopš jaunības, un neapšaubāmi prot to dziedāt. Koncertā iekļauti Bellīni, Franka, Forē, Pulenkas, Čaikovska, Lehāra, Čaplina, Geršvina, Dunajevska un Štrausa skaņdarbi džeza interpretācijās.

Vakara īpašie viesi būs grupas "Dagamba" dalībnieki.

Kompānijas "Art Forte" vasaras koncertu biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!