Ar īpašu tiešsaistes prezentācijas koncertu jaunu dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā" prezentējusi turbo folka grupa "Oranžās brīvdienas" (OB). Pirmizrādi piedzīvojis arī dziesmas videoklips, kurā satiekas visi latvieši varoņi – no Sprīdīša līdz Lāčplēsim, no Antiņa līdz Barontēvam. Klipa režisore – Marta Elīna Martinsone.

Ar dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā" grupa atgriezusies pie sen pārbaudītām ska-punk mūzikas žanra vērtībām. "Ātra, enerģiska un dinamiska dziesma par sociāli aktuālām norisēm," skaidro grupas līderis un dziesmas autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss. Viņš atzīst, ka skaņdarba tekstā ironiskā manierē iekļauta virkne nejēdzību, kurām pēc mūziķu domām, mūsu sabiedrībā vietas nav.

"Sprādziens ne vienmēr nes iznīcību. Visa pēdējā gadsimta cilvēces attīstība ir balstīta uz dažāda izmēra kontrolētiem sprādzieniem," piebilst grupas ģitārists Kaspars Čakste.

Videoklipu dziesmai veidot uzrunāta sevi kino lauciņā jau pierādījusi jaunā režisore un laba grupas draudzene Marta Elīna Martinsone. "Šis ir mans pirmais mūzikas videoklips un ļoti nopriecājos, ka OB uzrunāja tieši mani, kā arī uzticējās manai idejai. Viņi ir superīgi džeki, ar kuriem ir šausmīgi forši strādāt. Klipa ideja radās iedvesmojoties no dziesmas un apvienojot to ar manu mīlestību pret supervaroņiem. Vēlējāmies kopīgi radīt latviešu supervaroņus, kas balstīti mitoloģijā un vēsturē. Tēli cīnās ar lietām, kuras latviešiem, metaforiski runājot, gribētos uzspert gaisā. Vizuāli ar operatoru Kristapu Dzeni par atspēriena punktu izvēlējāmies septiņdesmito un astoņdesmito gadu action un kung-fu filmas." Marta neslēpj, ka arī pats filmēšanas process bijis gana jautrs.

Dziesmas mūzika un teksts – Ints Ķergalvis, Audio ieraksts – "KS Studio" – Kārlis Šteinmanis, audio master – "Mercury Mastering", režija, scenārijs – Marta Elīna Martinsone, operators, krāsu korekcija – Kristaps Dzenis.

Lomās: Rihards Zelezņevs, Marija Linarte, Māris Bergs, Edgars Bāliņš, "Oranžās Brīvdienas".

Klipa tapšanā piedalījies mākslinieks Toms Jansons, kostīmus veidojusi Berta Vīlipsone.

"Oranžās brīvdienas" spēlē latviešu turbo folku, kas ietver sevī ska, regeju, metālu, roku, disko un citus mūzikas stilus tiem pievienojot folka elementus. Grupas pirmsākumi meklējami 2000. gada martā, Kuldīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!