Foto: Publicitātes foto
Latvijā pirmo reizi viesojas britu diriģents Duglass Bostoks (Douglas Bostock), lai pie orķestra "Rīga" diriģenta pults atklātu no pavasara pārcelto festivālu "Windsteram" un orķestra jauno koncertsezonu. Koncerts notiks piektdien, 2. oktobrī, pulksten 19.00 Lielajā ģildē.

Kā ziņots, ka orķestra "Rīga" 2020./2021. gada koncertsezonas atklāšana tiks ieskandināta ar pavasarī paredzēto festivāla "Windstream" koncertu, ko diriģēs īpašs viesis – viens no izcilākajiem savas paaudzes britu izcelsmes diriģentiem – Duglass Bostoks (1955).

Pašlaik Bostoks ir Vācu dienvidrietumu kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, taču viņa radošā darbība saistās ar virkni pasaulslavenu orķestru. Savulaik kā mākslinieciskais vadītājs darbojies Argovijas filharmonijā, Halvilas operas festivālā, Karlovi Vari simfoniskajā orķestrī, Minhenes simfoniskajā orķestrī, kā arī pasaules labākajā pūtēju orķestrī "Tokio Kosei Wind Orchestra", kurā bijis galvenais diriģents no 2000. līdz 2006. gadam. Kā viesmākslinieks diriģējis vadošos Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas orķestrus – Londonas filharmoniķus, BBC orķestrus, Prāgas radio simfonisko orķestri, Kioto simfonisko orķestri, Kanzasas simfonisko orķestri un citus.

Kā raksta orķestra "Rīga" pārstāvji, ņemot vērā diriģenta plašo pieredzi un māksliniecisko darbību Āzijā, koncertprogrammas pirmajā daļā skanēs sevišķa Japānas komponistu radītās mūzikas izlase, kas Latvijā iepriekš vēl nav atskaņota. Savukārt koncerta otrajā daļā diriģents kopā ar orķestri "Rīga" izvēlējies interpretēt Vāclava Nelhībela un Filipa Spārka mūziku.

"Manuprāt, klausītājiem Latvijā šī varētu būt ļoti īpaša programma, jo šeit noteikti sevišķi bieži neskan japāņu mūzika. Turklāt izvēlētās nošu partitūras ir ļoti kontrastainas un atšķirīgas, un katra pārsteigs ar savu unikāli austrumniecisko noskaņu," pēc pirmā mēģinājuma ar orķestri izteicās diriģents. "Mani pirmie iespaidi Latvijā ir par cilvēkiem, lai gan sevišķi daudzus nesatieku, jo drošības pasākumi nosaka, ka atrodos tikai darbā un viesnīcas istabā. Cilvēki šeit ir ļoti laipni un es esmu laimīgs, ka šeit esmu un varu diriģēt. Ceru Baltijas valstīs atgriezties mierīgākos laikos," turpina Bostoks.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!