Foto: Publicitātes attēli
"Osokina Mini Festivāla @152" otrās nedēļas programma būs veltīta teātrim, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

5. jūnija koncertā skanēs teātra mūzika. Programmā iekļauta mūzika no Vladislava Nastavševa izrādēm, paša autora izpildījumā, kā arī Kurta Veila un Katrīnas Gupalo ekspresīvie skaņdarbi, savukārt 6. jūnija vakarā pirmo reizi tiksies aktrise Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins, piedāvājot latviešu komponistu klaviermūzikas, kā arī Daces Micānes-Zālītes vēl neizdotās dzejas programmu.

Vladislavs Nastavševs stāsta: "Ir pārtraukts darbs pie Ivana Buņina "Tumšajām alejām". Taču iekšēji tas tik un tā turpinās. Cita starpā esmu komponējis vairākas dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem. Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices. Koncerta laikā tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām, kā arī kompozīcīijas, kas tapušas pavisam nesen."

"Teātris un teātra mūzika manā dzīvē "maisās" kopš agras bērnības. Tāpēc arī laikam neizbēgami ir tas, cik lielu iespaidu teātris ir atstājis uz mūziku, ko rakstu un veidu, kā izpildu mūziku. Tas nekad nav tikai par skaņu, bet gan primāri par saturu. Esmu ārkārtīgi saviļņota, ka vienā koncertā skanēs mana un izcilā režisora un mūziķa Vladislava Nastavševa mūzika," tā Katrīna Gupalo.

Festivāla noslēgumā pirmo reizi tiksies Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins. Viņu pirmajā programmā – latviešu komponistu skaņu raksti dialogā ar Daces Micānes-Zālītes dzeju. Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Volfganga Dārziņa, Jura Karlsona un Pētera Vaska skaņdarbi vienā vakarā skanēs kopā ar Daces Micānes-Zālītes poētisko darbu "Zalktenes divas saules".

Jau ziņots, ka pirmais "Osokina Mini Festivāls @152" notiks no 29. maija līdz 6. jūnijam jaunatklātajā klavieru salonā Brīvības ielā 152. Festivālu atklās Kriss Noa ar Katrīnu Gupalo, 30. maija koncertā divos solokoncertos pulksten 18.00 un 20.00 uzstāsies Andrejs Osokins, bet 31.maija vakarā – noskaņu pilna programma virtuozā ģitārista Riharda Lībieša un čellistes Ernas Daugavietes sniegumā.

Biļešu skaits ierobežots – katru koncertu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji. Pasākuma laikā tiks ievēroti visi valstī noteikti drošības noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!