Foto: Publicitātes foto
Liepājā - pilsētā ar divdesmit gadu Pianisma festivāla tradīciju - beidzot ir iegādāti divi zīmola "Steinway & Sons" koncertflīģeļi. 12. decembrī plkst.19 notiks pirmais Klaviermūzikas vakaru cikla koncerts Kamerzālē, kas vienlaicīgi būs arī jaunā, ekskluzīvā instrumenta ieskandināšanas svētki. Muzikālu performanci šajā vakarā ir aicināts sniegt pianists Sergejs Osokins un viņa dēli Andrejs un Georgijs – trīs radniecīgi, bet arī ļoti dažādi pianisti.

Kā vēsta koncertzāles pārstāvji, šie instrumenti skan uz visām ievērojamākajām skatuvēm pasaulē, tos izvēlas leģendāri mūziķi. Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzāles jaunais flīģelis izceļas ar īpaši siltu, dziļu un līdzenu skanējumu, kas ļauj uz tā vienlīdz labi izpildīt dažādu laikmetu un mūzikas stilu klavierdarbus.

Profesors Sergejs Osokins mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un P. Čaikovska Maskavas valsts konservatorijā prof. N. Jemeļjanovas klavieru klasē, šobrīd strādā par klavierspēles pedagogu Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Latvijas Mūzikas akadēmijā. S. Osokins ir arī "Lielās mūzikas balvas 2004" ieguvējs. Starp viņa esošajiem un bijušajiem audzēkņiem ir tādi spilgti mākslinieki kā Vestards Šimkus, Elīna Bērtiņa, Arta Arnicāne un citi, pianisti, kas guvuši nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos un festivālos gan Latvijā, gan aiz tās robežām.

Daudzu lielāko starptautisko konkursu laureāts Andrejs Osokins šobrīd ir viens no pieprasītākajiem latviešu pianistiem un aktīvi koncertē visā pasaulē. Šī gada 25. oktobrī kopā ar Berlīnes simfonisko orķestri Andrejs uzstājas slavenajā Berlīnes Filharmonijā, atskaņojot Bēthovena 5. klavierkoncertu.

Andreja jaunākais brālis Georgijs pirms pāris nedēļām ir kļuvis par viena no prestižākajiem akadēmiskās mūzikas konkursiem pasaulē - Friderika Šopēna Starptautiskā pianistu konkursa - laureātu, kas uzskatāms par vienu no visu laiku lielākajiem Latvijas pianistu panākumiem.

Šo izcilo mūziķu priekšnesums ļaus pilnībā atklāt jaunā instrumenta iespējas, un kļūs par īpašu "Lielā dzintara" atklāšanas koncertu sērijas notikumu.

"Steinway & Sons" flīģeļi jau kopš 1853. gada tiek veidoti kā izcila skanējuma, estētikas un vērtīga ieguldījuma apvienojums. Šie instrumenti skan uz visām ievērojamākajām skatuvēm pasaulē, tos izvēlas leģendāri mūziķi un komponisti.

Biļetes uz koncertu "Osokins / Steinway & Sons" nopērkamas www.bilesuparadize.lv kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un Lielā dzintara Informācijas centrā. Biļešu cena – no 10 līdz 20 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!