Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 4. jūlijā, pulksten 18.30, viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga" interesenti aicināti uz otro mūzikas klubu "Ekselence", kurš būs veltīts apmātības tēmai, skatot to caur Sergeja Prokofjeva un Žorža Bizē opusu prizmu, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Abu komponistu pazīstamākie darbi – baletsvīta "Romeo un Džuljeta" un mūzika izrādei "Arliete" – festivālā skanēs 18. augusta koncertā ar Krievijas Nacionālā orķestra, diriģenta Mihaila Pļetņova un čellista Mišas Maiska dalību. Apmātības tēma caurvij daudzus skaņdarbus – nereti mūzikas varoņi ir nelaimīgas, mokošas vai sakāpinātas, dažreiz neiespējamas abpusējas mīlestības apmāti. Sakāpinātas emocijas un trāpīgs to tēlojums mūzikā rada neaizmirstamus piedzīvojumus, kuru māksliniecisko traktējumu ir vērts aplūkot dziļāk. Mūzikas kluba pamatā arī šoreiz būs muzikologa Mikus Čežes priekšlasījums.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesentiem jāpiesakās, iepriekš aizpildot šo formu.

Nākamais mūzikas kluba "Ekselence" pasākums notiks 31. jūlijā, gaidot H.Berlioza "Fantastiskās simfonijas" interpretāciju diriģenta Zubina Metas un Izraēlas simfoniskā orķestra izpildījumā, būs iespēja iepazīt "Vīzijas par Rīgu 19. gadsimta vidū" un atklāt Rīgu tādu, kādu to redzēja H. Berliozs, R. Vāgners un citi 19. gadsimta mūziķi, kuri viesojās vai darbojās Rīgā.

Šī gada vasarā, no 21. jūlija līdz 1. septembrim, Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala", kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Vairāk informācija festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!