Foto: F64

Otrajās Lieldienās, 9. aprīlī, plkst. 21.10 LTV7 piedāvā grupas "Dzelzs vilks" 20 gadu jubilejas koncertu, kas 3. februārī izskanēja koncertzālē "Palladium" un kļuva par pirmo latviešu grupas izpārdoto koncertu jaunajā koncertzālē, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

3. februārī koncertzālē "Palladium" izskanēja novembrī klajā nākušā "Dzelzs vilka" divpadsmitā studijas albuma "Dzīvnieks pilsētā" kompozīcijas, no kurām vairākas jau iemantojušas ievērojamu popularitāti, savukārt pats ieraksts izpelnījies "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu" kā labākais pagājušā gada rokmūzikas albums. Jubilejas koncerta otrajā pusē klausītājus priecēja grupas zināmākās dziesmas no grupas pastāvēšanas pirmsākumiem līdz šodienai.

Grupas priekšnesumu visu koncerta laiku papildināja mākslinieces Lauras Rožkalnes radītās video ainavas, kuru tapšanu iedvesmojis "Dzelzs vilka" rokenrols. Koncertā uz skatuves kāpa arī laikmetīgās dejas mākslinieces Ilzes Zīriņa, Jūlija Kobceva un Lelde Feldmane.

Grupa "Dzelzs Vilks" dibināta 1991. gadā un savā pastāvēšanas laikā izdevusi 12 albumus no metālmūzikas līdz rokam, tautas mūzikai, instrumentāliem skaņu ceļiem un dziesmām teātra un dejas izrādēm, kā arī kino filmām. Pašlaik "Dzelzs vilka" četriniekā muzicē Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis un Kārlis Alviķis. "Dzelzs vilks" sešas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu, kā arī saņēmis 13 nozīmīgās balvas nominācijas. Grupa izdevusi 12 studijas albumu, kas pārdoti vairāk nekā 25 tūkstošos kopiju.

Foto: 'Dzelzs vilka' jubilejas koncerti 'Palladium'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!