Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Ozijs Osborns, leģendārais smagā metāla mūziķis un grupas "Black Sabbath" vokālists, paziņojis, ka pārtrauc doties koncertu turnejās veselības stāvokļa dēļ, ziņo ārzemju žurnāls "Variety".

Mūziķis publicējis paziņojumu, kurā teikts, ka viņš vairs neturpinās iesākto Eiropas turneju un visi paredzētie koncerti tiek atcelti. Osbornam jau daudzus gadus ir nopietna mugurkaula trauma, "nekad nebūtu iedomājies, ka manas koncertu turneju dienas beigsies šādi," viņš raksta emocionālā paziņojumā. Vienlaikus Osborns neizslēdz iespēju koncertēt mierīgākā ritmā, ja nebūs nepieciešams braukt no pilsētas uz pilsētu vai no valsts uz valsti, par detaļām šobrīd jau domā viņa komanda.

Osbornam ir 74 gadi, līdz pat šim brīdim viņš regulāri bija devies lielās turnejās ar vairākiem desmitiem lielkoncertu dažādās pasaules malās. 2020. gadā Osborns paziņoja, ka viņam ir diagnosticēta Pārkinsona slimība.

Pēdējais Osborna koncerts Latvijā notika 2016. gadā, toreiz ar grupu "Black Sabbath", un varbūtība, ka vēl kādreiz redzēsim leģendāro mūziķi uz kādas no Eiropas skatuvēm, šobrīd ir maza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!