Foto: Publicitātes foto

25. jūnija rītā startēs "Velomūzika 2014"! Jau ceturtais Velomūzikas piedzīvojums sāksies Jelgavas dzelzceļa stacijā un pa leišmali aizvedīs ceļotājus Kurzemē. Šogad Velomūzikas rindās ir mūziķi Kārlis Kazāks, Māris Bīmanis, Juris Kroičs, Jānis Strapcāns, kā arī aktieris un radio SWH dīdžejs Arturs Krūzkops, vēsta organizatori.

Velomūzika ir muzikāls veloceļojums, kas ved pa skaistākajām Latvijas vietām, un uzbur jaušus un pavisam nejaušus akustiskus koncertus visdažādākajās vietās un situācijās. Velobrauciena dalībnieki koncertē, izmantojot līdzi vestus akustiskos instrumentus, tā radot neatkārtojamu skanējumu zināmām un pavisam jaunām dziesmām.

Kopā trijās ekspedīcijās "Velomūzika" jau noceļojusi 1500 kilometrus, viesojoties neskaitāmās mājās, ciemos un pilsētās Latgalē, Vidzemē un Sēlijā. Nu ir pienācis laiks izzināt- cik gatavi sniegt naktsmājas apmaiņā pret dziesmām ir zemgalieši un kurzemnieki.

Par pirmo 2012. gada vasaras Velomūzikas ceļojumu Edgars Lūsiņš izveidoja filmu "Velomūzika":

Šī gada maršruts muzikālā piedzīvojuma dalībniekus vedīs no Jelgavas caur Blankenfeldi, Ukriem, Vadaksti, Ezeri, Nīgrandi, Gramzdu, Papi, Nīcu, Tadaiķiem, Dunalku, Apriķiem līdz Padurei, kur ceļojums noslēgsies 1. jūlija vakarā.

Katrā no piedzīvojuma vakariem ceļotāji kopā ar interesentiem, apmeklētājiem un sekotājiem vēlas atklāt skaistas un īpašas Latvijas vietas, sniedzot tajās iepriekš izziņotus vakara koncertus:
25. jūnijā Augstkalnē
26. jūnijā Rubā, Reņģes pils parkā
27. jūnijā Embūtē, Joda dambī
28. jūnijā Rucavā, Muižas kalnā
29. jūnijā Bārtā, Muižas dārzā
30. jūnijā Cīravā, Kultūras dzirnavās
1. jūlijā Padurē, "Klētī"

Koncertu sākums paredzēts ap plkst. 20 vai vēlāk, ja velobraucēji būs aizkavējušies ceļā. Ieteicams sekot līdzi arī informācijai no velobraucēju naktsmāju devējiem, jo iespējami dažādi pārsteigumi un citas aktivitātes.

Pasākuma idejas autors un organizators, mūziķis Kārlis Kazāks aicina cilvēkus sekot līdzi braucienam, apmeklēt koncertus vai pievienoties, nobraucot līdzi kādu ceļa posmu, vai vienkārši nejauši sastapt muzikālos velosipēdistus uz skaistākajiem Latvijas ceļiem.

Katrs, kurš vēlās pavadīt lielāku vai mazāku ceļa gabalu kopā ar Velomūzikas dalībniekiem, tiek aicināts rūpīgi apsvērt braukšanas drošību, savas spējas veikt vērā ņemamus attālumus pa grants seguma ceļiem, un parūpēties par naktsmājām, līdzi ņemot visu nepieciešamo - teltis, guļammaisus un nodrošināties ar ūdeni un pārtiku.

Visērtāk sekot līdzi Velomūzikas aktivitātēm, maršrutam, koncertiem, notikumiem var "Twitter" un "Velomūzika" interneta lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!