Foto: Publicitātes foto
Koncertzālē "Palladium Rīga" 11. februārī uzstāsies viena no interesantākajām britu elektroniskās mūzikas apvienībām "Lamb", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori no "Positivus Music".

Pirmās biļetes ierobežotā skaitā tirdzniecībā būs no trešdienas, 19. oktobra, par 9 latiem. Biļetes varēs nopirkt "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Mančestrā dibinātā elektroniskās mūzikas dueta Lamb sastāvā muzicē britu producents Endijs Barlovs (Andy Barlow) un dziedātāja, dziesmu autore Lū Roudsa (Lou Rhodes). Plašāku atpazīstamību un komerciālus panākumus duetam nodrošināja populārākie singli "Górecki" un "Gabriel". Kaut arī duets savu darbību aizsāka 1996. gadā Mančestrā, Lamb nereti saista ar Bristoles apvienībām deviņdesmitajos gados tik raksturīgo triphopa skaņu. "Lamb" muzikālo skaņu papildina savdabīga džeza, dub, breakbeat un drum and bass sintēze, kā arī Lū Roudsas spēcīgie vokālie elementi.

Grupas vārdā nosauktais debijas albums "Lamb" klajā nāca 1996. gada septembrī. Turpmāko astoņu gadu laikā tam sekoja vēl trīs albumi un vairāki singli, līdz 2004. gada jūnijā tika izdota labāko dziesmu kolekcija "Best Kept Secrets: The Best of Lamb 1996-2004". 2003. gada albums "Between Darkness and Wonder" kļuva par pēdējo studijas albumu, kas izdots pirms grupas dalībnieki pievērsās solo projektiem, un "Lamb" radošajā darbībā iestājās garāka pauze.

2010. gada nogalē grupa iepriecināja savus cienītājus, paziņojot par piektā studijas albuma "5" izdošanu. Fanu rīcībā šis albums nonāca jau šā gada maijā, bet oficiāli Lielbritānijā un citur Eiropā lajā nāca jūnijā. Palikuši uzticīgi savam muzikālajam rokrakstam, "Lamb" ir atgriezušies ne vien ar jaunu albumu, bet arī devušies Eiropas koncertturnejā, kuras ietvaros 11. februārī viesosies arī Latvijā, uzstājoties koncertzālē "Palladium Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!