Foto: DELFI
Pērnā gada labākās dziesmas titulu un "Zelta mikrofonu" trešdienas, 5. marta, vakarā saņēma Dona hits "Pēdējā vēstule". Kopumā Mūzikas ierakstu gada balva tika pasniegta jau 18. reizi, un Zelta Mikrofoni tika piešķirti 19 nominācijās - trijās no tām triumfēja Dons.

Balvu par labāko gada debiju ieguva grupa "Up" par albumu "Siren", "Zelta mikrofonu" par labāko metāla un rokmūzikas albumu ieguva grupas "Rūsa" ieraksts "No vāka līdz vākam", par labāko popmūzikas albumu - grupas "Otra puse" albums "Uzzīmē mani", par labāko poproka disku - grupas "The Sound Poets" albums "Tavs stāsts", bet hiphopa žanrā - izpildītāja Pikaso disks "Satikšanās vietu mainīt nedrīkst".

Par labāko kantrī un šlāgermūzikas albumu pērn novērtēts Žorža Siksnas un Raimonda Paula kopdarbs "Mēs tikāmies...", bet par labāko tautas mūzikas albumu - folkgrupas "Auļi" albums "Dižducis".

Savukārt par 2013. gada labāko akadēmiskās mūzikas albumu balvu ieguva Valsts akadēmiskais kora "Latvija" ieraksts "At the Foot of the Sky". Apvienotajā džeza un blūza mūzikas albumu kategorijā balvu izcīnīja "Latvian Blues Band", bet par labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albumu nosaukts "Imants un Ziedonis", kuru ierakstījis Latvijas Radio koris.

Par labāko elektroniskās mūzikas albumu novērtēts Kaspars Tobja ierakstītais "Koncerts 7 sintezatoriem", bet par labāko alternatīvās mūzikas albumu - apvienības "Elkupe" ieraksts "Uzaust".

"Zelta mikrofonu" par albumu bērniem saņēma Ilgas Reiznieces audzēkņu ieraksts "Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai. Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai".

Savukārt no 44 mūzikas videoklipiem par vislabāko atzīts grupas "Instrumenti" hita "Don't Hold Onto Me" video rullītis, bet labākais koncertieraksta titulu ieguva "Prāta vētras" "Vēl viena klusā daba".

Pērnā gada labākā radiohita godu tāpat kā gadu iepriekš pēc Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības sniegtajiem datiem ieguva Dona hits "Signāls".

Par "Alfa" gada dziesmu tirdzniecības centra apmeklētāji izvēlējās Dona dziesmu "Pēdējā vēstule".

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā ieguva grupa "Pērkons".

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" konkursu organizē Latvijas Skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību.

Kopumā 88 izdevēji šoreiz gada balvai bija pieteikuši vairāk nekā 200 ierakstus. Žūrija mūziķa Aivara Hermaņa vadībā atlasīja 79, kuri pretendēja uz "Zelta mikrofonu" 19 nominācijās. Lielākā konkurence bija kategorijās "Labākā dziesma", kurā iesniegtas vairāk nekā 50 dziesmas, un "Labākais videoklips", kurā iesniegti 44 klipi.

Balvas dizaina autors ir metālmākslinieks Armands Jēkabsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!