Foto: Shutterstock

Mūzikas industrijas apvienība IFPI paziņojusi, ka no 10.jūlija jauni mūzikas albumi piektdienās tiks vienlaicīgi izlaisti lielākajās pasaules valstīs.

IFPI jau februārī paziņoja par ieceri noteikti vienu nedēļas dienu, kad globālā līmenī tiek izlaisti jauni mūzikas ieraksti, taču tolaik ierakstu kompānijām, veikaliem, izpildītājiem un citām iesaistītajām pusēm vēl bija jāsaplāno turpmākais darbs.

Jaunais noteikums skar visus formātus - CD, vinila skaņuplates, digitālās lejupielādes un straumēšanu.

"Mēs uzskatām, ka globāla izlaišanas diena atspoguļo mūsdienu globālā mūzikas biznesa tendences," norāda ierakstu kompānijas "Concord Music Group" prezidents Glens Baross. "Šīs izmaiņas rada zināmas grūtības, jo maina ilgi pastāvējušu kārtību, taču esam pārliecināti, ka tas nāks par labu patērētājiem un ilgtermiņā arī mums."

Vairāki mūzikas industrijas pazinēji nopēluši atšķirīgās albumu izlaišanas dienas, jo tās radot sajukumu un veicinot pirātismu.

Pārmaiņas aptvers 45 valstis, no kurām 11 valstīs jaunie mūzikas albumi jau tiek izlaisti piektdienās.

ASV un Kanādā jaunie albumi tradicionāli iznāk otrdienās, bet Lielbritānijā un Francijā - pirmdienās.

IFPI atbalstītāji uzskata, ka vislabākais albumu izdošanas laiks ir nedēļas nogales sākums, kad cilvēkiem ir vairāk laika iepirkties. Tomēr jaunajiem noteikumiem nav juridiska spēka. Mūziķi un veikali vajadzības gadījumā varēs izlaist albumu jebkurā citā dienā.

Japānā vietējam tirgum paredzētie ieraksti turpinās iznākt trešdienās, taču starptautiski pazīstamo mākslinieku albumi tiks laisti klajā piektdienās. IFPI pieļauj, ka vēl citas Āzijas valstis varētu izvēlēties līdzīgu modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!