Foto: Publicitātes foto

Laika apstākļu dēļ sestdien, 2. jūnijā Siguldā gaidāmais festivāls "Sigulda Jazz" pārcelts no Siguldas pilsdrupu estrādes uz Siguldas pilsētas kultūras namu (Pils iela 10), portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šī gada festivāls sola veselu virkni unikālu un jaunu projektu. Savu dalību ir apstiprinājuši pašmāju grupa "Very Cool People", kuri kopā ar vācu trompetistu Kristofu Ticu patlaban strādā pie jaunas programmas šim pasākumam. Šis nebūs vienīgais starptautiskais projekts festivālā, jo siguldietis Artis Gāga kopā ar Uri Gincelu no Izraēlas, Šonu Pentlandu no Lielbritānijas un Eriku Vounu no ASV) ir sarūpējis īsti starpkontinentālu projektu, lai parādītu, kā skan viņa latviešu tautas dziesmu apdares šāda sastāva skatījumā. Siguldas mūziķus šajā pasākumā pārstāvēs arī Siguldas Saksofonu kvartets un Siguldas Mākslu skolas pasniedzēju ansamblis.

Uz festivāla skatuves kopā ar domubiedriem kāps arī Billija Kobhama pazinēji Juris Kristons, Aivars Hermanis un Vilnis Krieviņš projektā "Spectrum Tribute", lai nospēlētu visu hrestomātiskā albuma "Spectrum" saturu. Festivālu kuplinās arī Raimonda Macata kvintets RM5, kā arī dzīvās un elektroniskās mūzikas saliedētāji - grupa "S&T Syndicate". Savukārt par Hammond ēŗģeļu skaņas piederību džeza festivālam skatītājus pārliecinās kolektīvs "FunCOOLio". Ģitārspēles meistaru Aivara Hermaņa un Mārča Auziņa izpildījumā varēs izjust ģitāras neilona un metāla stīgu skaņas kontrastu, ko lieliski papildinās Raimonds Macats (elektročells) un Ainis Zavacskis (perkusijas) kopīgā projektā "18 Stīgas". Festivāla koncertu noslēgumā ar īpašu programmu un īpašiem viesiem uzstāsies bigbends "Mirage".

Paralēli festivāla koncertiem EPSON džeza kinozālē Jaunās pils telpās tiks rādītas dokumentālās filmas par modernās mūzikas un džeza vēsturi un attīstību līdz pat mūsdienām no cikla "All You Need Is Love".

Festivāla ietvaros Siguldas Mākslu skolā notiks vairākas meistarklases festivāla dalībnieku vadībā.

Festivāla norises vietā būs apskatāma Latvijas džezam veltīta fotomākslinieka Sergeja Budanova fotogrāfiju izstāde no kolekcijas "EPSON Roots and Fruits". Šīs izstādes bildes tapušas vēl analogās filmiņu fotogrāfijas ērā un izstādes vajadzībām skenētas, izmantojot kompānijas labāko tehniku. Būs iespēja iegādāties skaņuplates un slavenāko džeza un blūza izdevniecību CD un DVD. Apmeklētāju ērtībai darbosies āra kafejnīcas un bāri.

Pēc koncertiem festivālu turpinās Jam Session bistro "Zaļumnieku piestātne" (Pils iela 9), bet ap plkst.01.30 uz Rīgu dosies "A" vilciens, kura pasažierus izklaidēs "Retro Limited" mūziķi.

Biļešu cena 12 lati. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties internetā www.bilesuserviss.lv un "Biļešu serviss" tirdzniecības punktos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!