Foto: Publicitātes foto
Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelta prominentās itāļu jaunā džeza apvienības "XY Quartet" Eiropas turneja, tāpēc saksofonista Nicola Fazzini un basista Alessandro Fedrigo vadītā grupa neuzstāsies arī 31. oktobrī koncertsērijā "Art of Riga Jazz" Latvijas Radio 1. studijā.

Kā raksta festivāla "Rīgas ritmi" pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis, mākslinieki izsaka lielu nožēlu par radušos situāciju un sola tikties ar Rīgas klausītājiem nākamgad, ņemot vērā tā brīža apstākļus. Uz koncertu iegādātās biļetes joprojām būs derīgas. Jaunais koncerta datums tiks izziņots tuvākajā laikā.

"XY Quartet" turpina darbu pie jauniem muzikālajiem projektiem un tādējādi joprojām paplašina savu jau tāpat plašo muzikālo spektru. Četri izdotie albumi un daudzie koncerti gan dzimtenē, gan ārvalstīs ļāvuši gūt panākumus starptautiskajās džeza cienītāju aprindās, bet itāļu mūzikas žurnālam "Musica Jazz" nodēvēt kvartetu par "vienu no labākajām itāļu grupām". "XY Quartet" tika dibināts pirms desmit gadiem, un grupas sastāvā apvienojušies saksofonists Nikolā Fazini (Nicola Fazzini), basists Alessandro Fedrigo, vibrafonists Saverjo Taska (Saverio Tasca) un bundzinieks Luka Kolusi (Luca Colussi). Visi kopā rada oriģinālu, aizraujošu un novatorisku mūziku, izmantojot dažādas muzikālās un mākslinieciskās valodas un piedāvājot mūsdienīgus aranžējumus, brīvi plūstot starp džezu un laikmetīgo mūziku.

"Art of Riga Jazz" ir īpaša improvizācijas un džeza mūzikas koncertu un meistarklašu sērija klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un izjūt kāri pēc arvien jaunām skanējuma niansēm. Šīs sērijas ietvaros Rīgā jau uzstājušies tādi pasaules klases mākslinieki kā amerikāņu ģitārists Čarlijs Hanters (Charlie Hunter) un dziedātāja Lusija Vudvarda (Lucy Woodward), amerikāņu ģitārists Džonatans Keicbergs (Jonathan Kreisberg) un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!