Foto: Publicitātes foto

Cēsīs, terasē "Zaļa zāle" 8. jūnijā sāksies šī gada trīs koncertu sērija "Zemlika nāk…". Pirmajā koncertā ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies somu elektroniskās popmūzikas tandēms "Man Duo", portālu "Delfi" informē festivāla "Zemlika" rīkotāji.

"Man Duo" ir draugu Jāko Eino Kalevi (Jaakko Eino Kalevi) un Sami Toroja (Sami Toroi) jeb Long-Sam otro muzikālo "atnākšanu". Draugi kopš bērnības un nu atzīti mūzikas producenti sevi tandēmā pieteica 2012. gadā, kad klajā nāca viņu kopīgais ieraksts "Amateurs de Verite" – psihedēliskas tautas mūzikas iedvesmota "autsaideru" elektronika. Savukārt pagājušajā gadā "Man Duo" albums "Orbit"."

Ja par Jāko pirms pāris gadiem vietām tika stāstīts kas līdzīgs, ka viņa "mūziku caurauž nostaļģiskas atmiņas par savas bērnības jeb tolaik jau pieaugušo vecāku jaunības dienu mūziku, kas paša daiļradē jaucas ar sausu un savdabīgu humoru, skandināvisku īpatnumu un savu tiesu eksotikas valodā un izrunā", tad "Man Duo" to ved tālāk. No t. s. "weirdo" jeb "īpatņu" popmūzikas un deju grīdām ārā. "Astoņu "Orbit" kiberbalāžu garumā dzirdama Jāko un Sami patika pret krautroku, fanku un elektronisko mūziku, kuru abi iznes ar stila un melodijas sajūtu," raksta koncerta rīkotāji.

"Kad radām mūziku, mūsu savstarpējā saziņa iziet ārpus "piekrišanas" un "nepiekrišanas" viens otram. Mēs nepārtraukti komentējam viens otra darbības, taču tas notiek ar milzu sapratni vienam pret otra idejām," par starp Helsinkiem un Berlīni tapušo ierakstu stāsta Sami. Viņš arī veic dueta mūzikas pēcapstrādi un spēlē ģitāru, saksofona skanējumu atstājot Jāko, bet dziesmās "The Middle" un "Vanessa" dzirdamās balsis – Šona Nikolasa Sevidža (Sean Nicholas Savage) un Sesīlijas Butīni (Cecilia Butini) ziņā.

Biļetes uz "Man Duo" koncertu 8. jūnijā terasē "Zaļa zāle" Cēsīs nopērkamas "Bezrindas.lv". Ņemot vērā norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!