Foto: LETA

Pasaules koru olimpiādes ietvaros notiekošo meistarklašu apmeklētāji var saņemt sertifikātus, kas apliecina dalību pasaules mūzikas ekspertu vadītājās meistarklasēs Rīgas Latviešu biedrībā, portālu "Delfi" informēja Pasaules koru olimpiādes sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Salna.

Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, saka: „Aicinu ikvienu, bet jo īpaši mūzikas skolotājus, diriģentus un citus mūzikas jomā strādājošos izmantot unikālo iespēju papildināt savas zināšanas un prasmes ne tikai teorētiskā līmenī, bet arī satiekoties ar izciliem mūzikas meistariem un mācoties tieši no viņiem, turklāt iegūstot arī rakstisku apliecinājumu par to."

Pasaules koru olimpiādes otrās daļas meistarklašu programma sāksies 16. jūlijā un turpināsies līdz 18. jūlijam un aptvers tēmas no gospeldziedāšanas līdz Latīņamerikas fiestai, ķīniešu kormūzikai un Papua un Bali ritmiem, kā arī piedāvās izcilu iespēju satikties gan ar Pasaules koru olimpiādes goda māksliniecisko vadītāju Mortenu Lauridsenu (17.jūlijā plkst. 11.30), gan olimpiādes īpašajiem viesiem - vokālo sekstetu no Lielbritānijas „The King's Singers" (16.jūlijā plkst. 11.30 un 18.jūlijā plkst. 11.30).

Arī par dalību šajās meistarklasēs varēs saņemt meistarklašu sertifikātus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!