Foto: Publicitātes foto

Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" sezonas noslēguma koncertā "Ekliptika 2012", 24. maijā Lielajā ģildē pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kārļa Auzāna un Nika Gothema oriģinālskaņdarbs "Oda Jurijam Gagarinam" čellu trio "Melo-M" un orķestra izpildījumā, portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Skaņdarba pirmatskaņojums būs ne vien iespēja novērtēt jaunu latviešu oriģinālmūziku, bet arī piedzīvot nebijušu čellu trio un orķestra muzikālu eksperimentu, kur orķestra mūziķi muzicēs ne vien uz saviem ierastajiem instrumentiem, bet arī caurulēm, savukārt "Melo-M" čellisti sola pārsteigt ar Latvijā un, iespējams, pat pasaulē ilgāko čella "glissando".

""Melo-M" ne viens izpilda versijas par pasaulē populārām tēmām, bet arī rada oriģinālmūziku. Šis būs lielisks piemērs par to pārliecināties un novērtēt ikkatram. Līdz šim ar oriģinālsacerējumiem mums gājis labi - mūzika no deju izrādes "Apstājies" un kinofilmas "Medības" ar panākumiem izskan mūsu koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs. Ceram, ka arī jaunais darbs patiks klausītājiem," teic skaņdarbu autors un čellu trio vadītājs Kārlis Auzāns.

Čellu trio "Melo-M" nesen noslēdza turneju pa Latviju un pēdējo nedēļu laikā aktīvi koncertēja ārzemēs, tostarp Eirolīgas basketbolā apbalvošanas ceremonijā Turcijas galvaspilsētā Stambulā. Šovasar gaidāmi vēl vairāki svarīgi starptautiski uznācieni, piemēram, koncerts Mstislava Rostropoviča vārdā nosauktajā čellistu festivālā Lietuvā.

Biļetes uz koncertu "Ekliptika 2012", kas notiks 24. maijā plkst. 19.00, iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no 5 līdz 15 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!