Amerikāņu popzvaigzne Lady Gaga sadarbībā ar Pasaules veselības organizāciju un "Global Citizen" šā gada 18. aprīlī rīko virtuālu mūzikas festivālu, ko tiešraidē varēs skatīties gan ar interneta, gan televīzijas palīdzību. Pandēmijas laikā tapusi visai iespaidīga festivāla programma, kurā iekļauti gan vecmeistari Eltons Džons un Pols Makartnijs, gan jaunās zvaignes Billija Eiliša un Lizzo. Kopumā festivālā, kam dots nosaukums "One World: Together at Home", attālināti uzstāsies 20 dažādi mākslinieki, tai skaitā pati Lady Gaga.

Festivālu varēs skatīties arī tiešsaistē. Plašāk par iespējām vērot tiešraidi, kas pēc Latvijas laika sāksies pulksten 3 naktī – šeit. .

Festivāla translēšanai apvienojušās trīs televīzijas – NBC, ABC and CBS, kas ir vēsturisks notikums. Pasākuma vadītāju lomās būs pasaulslaveni komiķi – sarunu šovu vadītāji, kas pārstāv katru no šīm televīzijām – Džimijs Falons, Džimijs Kimmels un Stīvens Kolbērs.

Festivāla mērķis ir patekties visiem medicīnas darbiniekiem, kuri strādā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 apkarošanai, kā arī informēt un atgādināt par šobrīd būtisko ierobežojumu ievērošanu, kā arī aicināt ziedot slimības izpētei un ierobežošanai.

Festivāla programmu veido dziedātāja Lady Gaga. Viņas jaunākā albuma "Chromatica" izdošana tika atlikta Covid-19 dēļ. Dziedātāja festivāla programmā iekļāvusi arī tādus mūziķus kā Alanisa Morisete, Burna Boy, Andrea Bočelli, Billijs Džo Armstrongs no "Green Day", Kriss Mārtins no "Coldplay", Edijs Veders no "Pearl Jam", Stīvijs Vonders un daudzus citus. Burtiski pēdējā brīdī - piektdien, 17. aprīlī – dalību "One World: Together at Home" apstiprināja rokmūzikas leģenda – grupa "The Rolling Stones".

Tāpat tiek ziņots, ka tiešraidei pieslēgsies dažādas slavenības – Deivids Bekhems, Idriss un Sabrina Elbas, Prijanka Čopra un citi.

Savukārt lielās mūziķu atsaucības dēļ tapusi papildu programma, kas sāksies 18. aprīlī pulksten 21.00 pēc Latvijas laika un būs pieejama tikai "Youtube" tiešraidē. Tā ilgs sešas stundas un tajā piedalīsies vairāki desmiti dažādu mākslinieku - grupa "The Killers", dziedātājs Adams Lamberts, "Milky Chance", Rita Ora, Annija Lenoksa, Elija Goldinga un daudzi.

Līdzās mūziķu priekšnesumiem, skatītāji tiks informēti un izglītoti par Covid-19, par profilaksi, ko var veikt ikviens, un atbildību, neizplatīt vīrusu tālāk. Būs intervijas ar Pasaules veselības organizācijas pārstāvjiem, ārstu pieredze un cilvēkstāsti no medicīnas darbiniekiem, kuri ir pirmajās rindās cīņā ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!