Foto: LETA
Latvijas Nacionālajā operā 28. februārī 16. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā tiks apbalvoti pašmāju labākie mūzikas ieraksti, portālu "Delfi" informē organizatori.

Svinīgajā ceremonijā ar dziesmu pirmatskaņojumiem uzstāsies Zigmars Liepiņš, grupas "Astro'n'out" un "Iļģi", Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka. Dziedātāja Olga Rajecka pirmo reizi uzstāsies ar Vidzemes kamerorķestri, bet Lauris Reiniks savu starptautisko hitu "Pasakā" izpildīs kopā ar visu triju Baltijas valstu dziedātājām. Pārsteigumu gatavo arī Maestro Raimonds Pauls.

Ceremonijā uzstāsies arī Linda Leen un Goran Gora, Marija Naumova, "The Sound Poets", "Dzelzs Vilks" un citas grupas. Kā allaž, iespēja tiks dota arī jaunajiem māksliniekiem – šoreiz tās būs grupas "The WOW" un "Da Gamba".

Viesmākslinieku godā šogad ir piecu Igaunijas Gada balvu saņēmēja, grupa "Ewert and The Two Dragons", kas Igaunijā šogad ieguva labākā albuma un labākā rokmūzikas albuma balvas (puiši uzvarēja arī nominācijās Labākā dziesma, Labākais videoklips un Labākā grupa), izdevējs ir Latvijas skaņu ierakstu kompānija "I Love You Records".

Pasākumu vadīs Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijai tiešraidē varēs sekot līdzi TV3. Sākums plkst.20:20.

Jau ziņots, ka visvairāk nomināciju šogad saņēmusi grupa "Instrumenti" – viņi Gada balvai izvirzīti gan ar labāko popmūzikas albumu, gan videoklipu un dziesmu.

Pa divām nominācijām saņēmuši Lauris Reiniks, Raimonds Tiguls, grupas "Gaujarts", "SIA Radikal", "Dzelzs Vilks" u.c. Ar trīs dziesmām deju mūzikas nominācijai izvirzīta LieneCandy.

Ar balvu par mūža ieguldījumu šogad tiks godināta dziesminiece, Latvijas bardu ciltsmāte Austra Pumpure.

Šogad vērtēšanai tika iesniegti vairāk kā 60 albumi, taču kopējais iesniegto albumu, dziesmu un videoklipu skaits pārsniedza 150. Visus iesniegtos darbus 3 nedēļu garumā vērtēja neatkarīga žūrijas komisija 50 cilvēku sastāvā.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu organizē "MicrecPM" un Latvijas mūzikas producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA, sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību "Laipa".

Foto: Gada balvas vēsture bildēs


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!