Foto: F64
Pēc Lieldienu brīvdienās Berlīnes operā nodziedātās Karmenas lomas, Rīgā, Lielajā ģildē, 7. aprīlī uzstāsies latviešu operas zvaigzne Elīna Garanča.

Foto galerija

Koncerts notiks kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO). Atgādinām, ka dziedātājas veselības problēmu dēļ tas tika pārcelts uz šo datumu no 27.februāra.

Rīgas koncertā klausītājiem tiek solīta jauna, no februārī paredzētās atšķirīga programma, tai skaitā arī fragmenti no jau pieminētās Žorža Bizē "Karmenas". Tāpat koncertā skanēs spāņu dziesmas, melodijas no sarsuelām, fragmenti no Rimska-Korsakova "Spāņu kapričo" un itāļu operu ārijas no Ponkjelli "Džokondas" un Doniceti "Favorītes".

Šī gada 1. jūnijā izdevniecība "Deutsche Grammophon" laidīs klajā DVD ar Ņujorkas metropolitēna operas "Karmenas" izrādes ierakstu ar Elīnu Garanču titullomā. Tāpat plānots izdot jaunu, Spānijas iedvesmotu soloalbumu.

Savukārt, kā liecina informācija Vīnes Valsts operas mājaslapā, maija sākumā latviešu operas zvaigzne dziedās slavenā itāļu režisora Franko Dzefirelli "Karmenas" iestudējumā. Šajā izrāžu sērijā piedalīsies arī latviešu diriģents Mariss Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!